Londra'da taksicilerden protesto

Londra'da taksicilerden protesto
LONDRA (AA) - İngiltere'nin başkenti Londra'da binlerce taksici, taksi ulaşımıyla ilgili alternatif cep telefonu uygulamaları ile Londra Ulaşım Kurumu'nun...

LONDRA (AA) - İngiltere'nin başkenti Londra'da binlerce taksici, taksi ulaşımıyla ilgili alternatif cep telefonu uygulamaları ile Londra Ulaşım Kurumu'nun (TFL) politikalarını protesto etti.

Popüler "Uber" uygulamasının çalışanları gibi lisansları bulunmayan taksicileri yeteri kadar kontrol etmediği için TFL'yi eleştiren taksiciler, başkentin en büyük otogarı ile birçok iş merkezinin bulunduğu Victoria caddesi ve bakanlık binalarının bulunduğu Whitehall caddesinde araçlarını yavaş sürerek, eylem yaptı.

Victoria caddesi üzerindeki TFL Genel Müdürlük binasının önünden geçerken korna çalan taksicilerin yaklaşık 3 saat süren protestosu nedeniyle trafikte aksamalar yaşandı.

Taksimetre gibi de çalışabilen "Uber"e karşı çıkan taksiciler, uygulamanın müşterilerini çaldığını ve doğru ölçüm yapmadığını belirtiyor. Londra'nın simgelerinden "siyah taksilerin" sürücüleri, müşterilere daha ucuz fiyat sunan lisanssız taksilerin yasal olmadığına da vurgu yaparken, ayrıca, lisansı bulunmayan taksilerin sigortalarındaki eksiklikler sebebiyle halkın güvenliğinin tehlikeye atıldığına dikkati çekiyor. TFL, Londra'da hizmet veren 100 binden fazla taksi ve özel araç sürücüsüne lisans sağlıyor.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.