Londra'da Terör Saldırısı

Londra'da Terör Saldırısı
İngiliz polisi, Londra Köprüsü ve Borough Pazarı'nda yaşanan olayların, terör saldırısı olarak değerlendirildiğini bildirdi- Vauxhall'daki adli vakanın bu olaylarla bağlantısı olmadığı açıklandı- İngiltere Başbakanı May:- "Londra'daki korkunç olayın potan

LONDRA (AA) - İngiliz polisince, başkent Londra'nın merkezindeki Londra Köprüsü ve Borough Pazarı'nda yaşanan olayların, terör saldırısı olarak değerlendirildiği bildirildi.

Polisten yapılan açıklamada, Londra Köprüsü ve Borough Pazarı'ndaki olayların terör saldırısı olarak değerlendirildiği, Vauxhall bölgesinde polisin müdahalede bulunduğu üçüncü olayın ise bir bıçaklama vakası olduğu ve Londra Köprüsü civarındaki olaylarla bağlantısının bulunmadığı belirtildi.

Genel seçim kampanyasını yarıda keserek başkente dönen İngiltere Başbakanı Theresa May de olayla ilgili yazılı açıklama yaptı.

May, güvenlik yetkililerinin kendisini bilgilendirdiğini belirterek, "Londra'daki korkunç olayın potansiyel bir terör eylemi olarak ele alındığını doğrulayabilirim." dedi.

Olayla ilgili soruşturmanın hızlı bir şekilde yürütüldüğünü vurgulayan May, "Düşüncelerimiz, bu korkunç olayları yaşayanlarla birlikte." ifadesini kullandı.

İngiltere Başbakanlığı da olayla ilgili olarak May'in sabah saatlerinde acil kabine toplantısına (Cobra) başkanlık edeceğini bildirdi.

Ana muhalefetteki İşçi Partisi'nin lideri Jeremy Corbyn de olayla ilgilenen acil servis görevlilerine teşekkürlerini ileterek, "Londra'da acımasız ve şok edici olaylar yaşandığı bildirildi. Düşüncelerim olayın kurbanları ve aileleriyle birlikte." dedi.

Londra Köprüsü civarında bulunan AA muhabirinin olay yerinden aktardıklarına göre, Londra polisinden silahlı ekiplerle çok sayıda sağlık görevlisi köprüdeki olayla ilgileniyor.

Bölge üzerinde polis helikopteri dolaşırken, geniş bir alanı kordon altına alan ekipler, görgü tanıklarına ulaşmaya çalışıyor.

Bölge civardaki lokanta ve bar gibi mekanlarda bulunanlar tahliye edilmeye başlandı.

Olayların detaylarına ilişkin henüz bilgi verilmezken, Acil Servis Hizmetleri, Londra Köprüsü ve civarındaki bölgelere yaklaşılmaması çağrısında bulunuyor.

Londra polisinden daha önce yapılan açıklamada, yerel saatle 22.08'de (TSİ 00.08) Londra Köprüsü'nde seyahat halinde olan bir aracın kaldırımdaki yayalara çarpması yönünde alınan ihbarlarla ilgilenildiği belirtilerek, "Polis memurları ayrıca Borough Pazarı'nda bıçaklama yaşandığı yönündeki ihbarlarla ilgileniyor. Silahlı polisler olaya müdahale ederken, ateş de açıldı." ifadesi kullanılmıştı.

Sosyal medya platformlarından yapılan paylaşımlarda, saatte ortalama 80 kilometre hızla ilerleyen beyaz bir minibüsün şöförünün aracını kaldırımda yürüyen yayaların üzerine sürdüğü, ayrıca çevreye ateş açıldığı ve Borough Pazarı'nda da bazı kişilerin bıçaklandığı belirtiliyor.

Olayın ardından Londra Köprüsü ile bölgedeki yollar trafiğe kapatıldı. Köprü yakınındaki metro istasyonu başta olmak üzere civardaki bazı istasyonların da kullanıma kapatıldığı bildirildi.

- Başkentin yoğun bölgeleri arasında

Kentin merkezindeki ve ünlü Thames Nehri üzerindeki Londra Köprüsü, özellikle turistlerin yoğun olarak bulunduğu bölgeler arasında yer alıyor. Köprü, tarihi Tower Bridge Köprüsü'nün yanında bulunmasından dolayı, burayı fotoğraflamak isteyenlerin uğrak yerleri arasında. Londra Köprüsü'nün yanındaki Borough Pazarı da yine özellikle turistlerin sıkça ziyaret ettiği yerlerden. Bölgede çok sayıda işyeri, lokanta ve eğlence mekanı bulunuyor.

Londra'da 22 Mart'ta da Westminster Köprüsü'nde benzer bir olay yaşanmıştı. Adrian Russell Ajao isimli saldırgan, kiralık aracını, Westminster Köprüsü'nde saatte 120 kilometre hızla insanların üzerine sürmüş, araç, İngiltere Parlamentosu'nun demir parmaklıklarına çarparak durmuştu. Polis, saldırganı vurarak etkisiz hale getirmişti.

İngiltere'nin kuzeybatısındaki Manchester Arena konser salonunda 22 Mayıs gecesi, pop müzik sanatçısı Ariana Grande'nin konserinin sonunda da bir bombalı saldırı yaşanmıştı. Polis, adını Salman Abedi olarak açıkladığı saldırganın patlama sırasında öldüğünü bildirmişti.


Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.