Londra'da “Yolsuzlukla Mücadele" zirvesi

Londra'da “Yolsuzlukla Mücadele" zirvesi
LONDRA (AA) – İngiltere’nin başkenti Londra’da düzenlenen “Yolsuzlukla Mücadele" zirvesi başladı. Yaklaşık 70 ülkenin...

LONDRA (AA) – İngiltere’nin başkenti Londra’da düzenlenen “Yolsuzlukla Mücadele" zirvesi başladı.

Yaklaşık 70 ülkenin hükümet temsilcisi ve liderinin katıldığı zirvede yolsuzlukla küresel mücadelenin etkin yollarının bulunması hedefleniyor.

İngiltere Başbakanı David Cameron'ın himayesinde yapılacak zirveye ABD Dışişleri Bakanı John Kerry, Afganistan Devlet Başkanı Eşref Gani Ahmadzai, Kolombiya Devlet Başkanı Juan Manuel Santos, Norveç Başbakanı Erna Solberg, Nijerya Devlet Başkanı Muhammed Buhari ve Malta Başbakanı Joseph Muscat katılıyor.

Zirveye, liderlerin yanı sıra Dünya Bankası Başkanı Jim Yong Kim, Uluslararası Para Fonu (IMF) Başkanı Christine Lagarde ve Uluslararası Şeffaflık Örgütü Küresel Başkanı Jose Ugaz da katılacak.

İngiltere Başbakanı Cameron, zirve öncesi yaptığı değerlendirmede, "Yolsuzluk, gelişmemizin önündeki en büyük düşmanımız, dünyamızdaki pek çok problemin kaynağı.Yolsuzluk, istihdamı yok ediyor, ekonomik büyümeyi baskılıyor, en fakir durumda olanları bu duruma mahkum ediyor, güvenliğimizin altını oyarak insanları aşırıcı gruplara itiyor.” ifadelerini kullanmıştı.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.