Lübnan Cumhurbaşkanı Avn, Katar'da

Lübnan Cumhurbaşkanı Avn, Katar'da
Katar Emiri Şeyh Temim, Lübnan Cumhurbaşkanı Avn'a kaçırılan Lübnan askerleri konusuyla ilgilenme sözü verdi

BEYRUT (AA) - Lübnan Cumhurbaşkanı Mişel Avn, Katar Emiri Şeyh Temim bin Hamad Al Sani'nin, Suriye sınırında kaçırılan Lübnan askerleri konusunda "destek sözü" verdiğini belirtti.

Cumhurbaşkanlığı görevini devralmasının ardından gerçekleştirdiği yurtdışı ziyaretleri kapsamında Avn, Katar Emiri Şeyh Temim ile başkent Doha'daki Emirlik Divanı'nda bir araya geldi.

Avn, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, Katar Emirinin, Suriye'den gelen silahlı gruplarca sınırdaki Arsal kasabasından kaçırılan askerler konusuyla ilgilenme sözü verdiğini belirtti.

Cumhurbaşkanı Avn, beraberindeki sekiz bakanla çıktığı Körfez ülkeleri ziyareti kapsamında önce Suudi Arabistan'a gitmiş, bugün ise Katar'a geçmişti.

Suriye'nin başkenti Şam kırsalında yer alan stratejik öneme sahip Kalamun'un 2014 yılının yaz aylarında Suriye rejim güçleri ve Hizbullah tarafından ele geçirilmesinin ardından burada bulunan DEAŞ ve Nusra Cephesi militanları Lübnan sınırındaki Arsal'a geçmişti. Lübnan ordu birlikleri ve silahlı gruplar arasındaki çıkan çatışmalarda 17 Lübnan askeri ölmüş, 86'sı yaralanmıştı.

Arsal kırsalındaki ateşkes uyarınca kademeli olarak bölgeden çekilen Nusra Cephesi, rehin aldığı 16 Lübnan askerini, DEAŞ ise 9 askeri beraberinde götürmüştü. Uzun süren pazarlıklar sonucu Katar'ın da ara buluculuğuyla Nusra Cephesinin elindeki 16 asker, Lübnan hapishanelerinde aralarında DEAŞ lideri Ebubekir el-Bağdadi'nin eski eşinin de bulunduğu 13 tutukluyla Aralık 2015'te takas edilmişti.

DAEŞ'in elindeki 9 Lübnan askerinin akıbeti ise henüz belirsizliğini koruyor.


Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.