Lübnan'da Halep'e destek gösterisi

Lübnan'da Halep'e destek gösterisi
Lübnan'da bir grup aktivist, Beşşar Esed rejimi ve Rusya tarafından bombalanan Suriye'nin Halep şehrinde yaşanan insani drama dikkati çekmek için gösteri düzenledi- Lübnanlı aktivist Maria Jose Gazi:- "Beyrut'ta bugün gerçekleşen bu gösteri Lübnanlıların

BEYRUT (AA) - Lübnan'ın başkenti Beyrut'ta toplanan bir grup aktivist, Beşşar Esed rejimi ve Rusya'nın Halep kentine düzenlediği saldırılara dikkati çekmek için gösteri düzenledi.

Beyrut'taki bir parkta toplanan Suriyeli ve Lübnanlı aktivistler, Suriye rejimi tarafından kuşatılan ve Rus savaş uçaklarının da katılımıyla ağır bombardımana tutulan Halep kentinde yaşanan insani drama dikkati çekmek için gösteri düzenledi. Suriye muhalefetine ait bayraklar taşıyan grup Beşşar Esed rejimi, Rusya, İran ve DAEŞ aleyhine slogan attı. Grup ayrıca "Halep yanıyor", "Esed Halep'i yakıyor" "Suriye'yi kurtarın", "Sivilleri bombalamayı durdurun" yazılı dövizler ile Halep'te sivillere yönelik gerçekleştirilen katliamı simgeleyen kırmızı bayraklar taşıdı.

AA muhabirine konuşan Lübnanlı aktivist Maria Jose Gazi, "Halep'ten gelen fotoğraflar, görüntüler ve haberler hepimize tesir ediyor. Herkesi buraya gelip aktivistlere ve gösteriye katılmaya çağırıyorum. Çünkü sosyal medya üzerinden yazarak tepkimizi göstermeye devam edemeyiz. Daha gerçekçi olmalıyız." diye konuştu.

Gazi, Suriye rejimi tarafından işlenen suçlara karşı uluslararası toplumun ve BM'nin sessizliğini reddettiklerini ve işlenen suçlara karşı daha fazla sessiz kalınamayacağını belirterek "Beyrut'ta bugün gerçekleşen bu gösteri Lübnanlıların önemli bir kısmının Hizbullah'ın Suriye'de rejimle ve diğer güçlerle beraber işlediği suça karşı olduğunun büyük bir örneği. İnsanlar Suriye'de yaşanan ölümlere yeter artık demeye geldi." ifadelerini kullandı.

Suriyeli aktivist Abdul Rabia, "Beşşar Esed'in Arapların ve Müslümanların düşmanı olduğunu bilme zamanıdır. Esed bir İran projesi olarak bütün Arapları yok etmeye çalışıyor. O, İsrail ve İran'ın Arap dünyasındaki bir numaralı adamıdır. Esed'e karşı birlik olup ortak düşmanımızı tanımalı ve ondan kurtulmalıyız." dedi.

Suriyeli bir başka aktivist Mecid Çorbacı ise "Dünya liderleri müzakere yaparken çocuklarımızın, kadınlarımızın ve gençlerimizin kanlarının akması konusunda çaresiz kaldıklarını söylemek istiyoruz. Aptal değiliz, ona (Beşşar Esed) ne tür sözler verildiğini biliyoruz. Onlar Esed'le birlikte suç ortağı. Esed kadar Obama da (ABD Başkanı) suçlu." diye konuştu.

Suriye'de 27 Şubat'ta yürürlüğe giren geçici ve kısmi ateşkese rağmen Rusya ve rejime ait savaş uçakları yaklaşık 10 gündür Halep'te muhaliflerin kontrolündeki sivil yerleşim bölgelerini bombalıyor. Kentteki sağlık merkezleri, cami ve pazar yerlerini hedef alan söz konusu saldırılarda 180'den fazla sivilin hayatını kaybettiği, 230'dan fazla kişinin yaralandığı belirtiliyor.

ABD ve Rusya, Suriye'de son günlerde çatışmaların artması üzerine "Lazkiye’nin kuzeyi ve Doğu Guta'da" çatışmaların durdurulması yönünde anlaşmaya varmış ancak sivil ölümlerinin her geçen gün arttığı Halep, anlaşma kapsamı dışında bırakılmıştı.



Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.