Lübnan'da Türk gecesi

Lübnan'da Türk gecesi
Beyrut'ta "Dünya Kadınlar Günü" dolayısıyla "Türk Tarihinde Kadın Bestekarlar Konseri" ve "Kaftan Defilesi" düzenlendi

BEYRUT (AA) - Lübnan'ın başkenti Beyrut'ta tarihi motifler taşıyan kaftanların sunulduğu defile ve kadın bestekarların klasik Türk musikisi eserlerinin seslendirildiği konser, izleyicilerin beğenisini topladı.

Beyrut Yunus Emre Enstitüsünün himayesinde bir tiyatro salonunda "Dünya Kadınlar Günü" vesilesiyle "Türk Tarihinde Kadın Bestekarlar Konseri" ve "Kaftan Defilesi" düzenlendi.

Etkinlik, modacı Cemile Gül'ün hazırladığı "Kaftan Defilesi" ile başladı. Geleneksel motiflerle işlenen kaftanları taşıyan mankenler, podyumda yöresel ezgiler eşliğinde yürüdü. Lübnanlıların ilgiyle izlediği defile sonrası konuklara teşekkür eden Gül, mankenleri de kutladı.

Gecede daha sonra Şelale Musiki Topluluğu, "Türk Tarihinde Kadın Bestekarlar" temasıyla klasik Türk musikisinden kadın bestekarlara ait eserler seslendirdi. Sanatçı Aylin Şengün Taşçı ve eşlik eden keman, kanun ve ud sanatçılarının performansı beğeniyle dinlendi.

Beyrut Yunus Emre Enstitüsü Müdürü Cengiz Eroğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bu ve benzeri etkinliklerle Türk kültürünü Lübnan'da tanıtmayı hedeflediklerini söyledi.

Geceye Beyrut Yunus Emre Enstitüsünün öğretmen ve öğrencilerinin yanı sıra Türk kültürü ve musikisine ilgi duyan Lübnanlılar ile bu ülkede yaşayan Türk vatandaşları katıldı.


Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.