Lübnan'da Türkiye menşeli tüfeklere yoğun ilgi

Lübnan'da Türkiye menşeli tüfeklere yoğun ilgi
Sayda şehrinde avcılık malzemeleri satan Dahir: - "Av tüfekleri için Türk firmaları 5 ila 7 yıl arasında garanti veriyor. Ayrıca bir sorun olduğunda değişim rahatlıkla yapılabiliyor ve yedek parçalara da kolaylıkla erişilebiliyor. Son 5 sene içinde Türk f

BEYRUT (AA) - FURKAN GÜLDEMİR - Lübnanlı avcılık meraklıları Türk firmalarının ürettiği tüfeklere yoğun ilgi gösteriyor.

Av malzemeleri satan mağazalarda Türk firmalarının ürettiği av tüfeklerine Lübnanlı avcılık meraklılarının yoğun ilgi gösterdiği ve Türkiye menşeli silahların pazardaki diğer rakiplerine nazaran "kalitesi, fiyatı ve garanti süresi" gibi öne çıkan özellikleri nedeniyle tercih ettiği bildirildi.

Lübnan'ın güneyindeki Sayda şehrinde avcılık ve silah malzemeleri satan, mağazasında AA muhabirine konuşan dükkan sahibi Fadi Dahir, Türk firmalarının ürettiği tüfeklere ülkedeki iş yeri sahipleri ve müşteriler tarafından güvenildiğini belirterek bu ürünler sayesinde işlerinin iyi olduğunu söyledi.

Lübnan genelindeki av malzemeleri satan mağazalarda Türkiye menşeli silahların her gün müşteri bulduğunu ifade eden Dahir, "Birçok Türk firması buraya orta ve yüksek kaliteli av silahı ihraç ediyor. 20 senedir bu işi yapıyorum. Bu firmalara güveniyor ve onlarla çalışıyorum." dedi.

- Yedek parça ve değişim sorunu yok

Türk firmalarının ürettiği silahların satışının kolay olduğunu belirten Dahir, "Av tüfekleri için Türk firmaları 5 ila 7 yıl arasında garanti veriyor. Ayrıca bir sorun olduğunda değişim rahatlıkla yapılabiliyor ve yedek parçalara da kolaylıkla erişilebiliyor. Son 5 sene içinde Türk firmalarının ürettiği av silahlarının kalitesinde dikkat çekici artış var." diye konuştu.

Dahir, "Türk firmaları tarafından üretilen av tüfeklerine yoğun ilginin sebebi Avrupalı rakipleriyle karşılaştırıldığında aynı kalitede olması. Bunun yanında fiyatı da diğerlerine göre daha uygun." olduğunu belirtti.

Öte yandan Lübnanlı av meraklıları da Türkiye menşeli silahları överek bu tüfeklerin kaliteli olduğu ve piyasada daha fazla yer bulması gerektiği vurgulandı.

- Avcılar Türk ürünlerini tercih ediyor

Lübnanlı avcı Muhammed Magmuk, "Birçok avcı arkadaşım gibi bende senelerdir Türkiye menşeli av tüfeği kullanıyorum. Bunun birçok sebebi var. Türk firmalarının ürettiği yüksek kaliteli silahları kullanmanın keyif verici olmasının yanında Avrupa'daki rakiplerine göre daha üstün özelliklere sahip olması gibi nedenler tercih sebeplerinin başında gelmektedir. Bir avcı olarak bu ürünleri tercih ediyorum. Ayrıca avcılar nazarında diğer silahlarla karşılaştırıldığında bu tüfeklerin fiyatı gerçekten cazip ve mükemmel." olduğunu ifade etti.

Lübnan'da 15 senedir avcılık sporuyla ilgilendiğini söyleyen Joseph Hamadi ise Türk firmalarının ürettiği silahların kullanım kolaylığı sağladığı, bakımı, fiyatı ve kalitesi ile öne çıktığını belirterek, "Bu ürünlerde sorun yaşamıyoruz. Hatta son yıllarda kalitede artış oldu. Lübnan'da, avcılar arasından bu tüfekler çok meşhur." olduğunu kaydetti.




Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.