Lübnan'daki Filistinli Mültecilerden "Yasa Dışı İş Gücüyle Mücadele Planına" Tepki

Lübnan'daki Filistinli Mültecilerden "Yasa Dışı İş Gücüyle Mücadele Planına" Tepki
BEYRUT (AA) - Lübnan'ın güneyindeki El-Burc eş-Şemali Mülteci kampında çok sayıda Filistinli mülteci, Lübnan Çalışma Bakanlığının "yasa dışı...

BEYRUT (AA) - Lübnan'ın güneyindeki El-Burc eş-Şemali Mülteci kampında çok sayıda Filistinli mülteci, Lübnan Çalışma Bakanlığının "yasa dışı iş gücüyle mücadele planı"na tepki gösterdi.

Lübnan haber ajansı NNA'ya göre, söz konusu kararı "zalimce" olarak nitelendiren Filistinliler, kampın girişinde araç lastiği yaktı.

Çalışma Bakanlığına aldığı karardan vazgeçme çağrısı yapan Filistinliler bu talepleri yerine getirilmezse bugünden itibaren Lübnanlı tüccarlarla alışverişi keseceklerini ifade etti.

Filistin'den başka bir yerde kendilerine yurt verilmesine karşı çıkan Filistinliler, Suudi Arabistan başta olmak üzere Körfez ülkeleri karşıtı sloganlar attı ve bu ülkeleri Yüzyılın Anlaşması planı kanalıyla Filistin halkına komplo kurmakla suçladı.

Lübnan hükümeti, vatandaşları arasında yüksek işsizlik oranını azaltmak için 6 Haziran'da "yasa dışı iş gücü ile mücadele planını" uygulamaya koymuştu. Plan kapsamında, yabancılara ait ya da yabancılar tarafından kiralanan ancak çalışma izni bulunmayan müesseselerin kapatılması, yabancılara ait ticari işletmelerde çalışanların yüzde 75'inin Lübnanlı olması gibi uygulamalar getirilmişti.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.