"Lütfen Çimlere Basınız" kampanyası

"Lütfen Çimlere Basınız" kampanyası
Trakya Üniversitesi'nde kampanya kapsamında, birçok yere "Lütfen Çimlere Basınız" afişleri asıldı

EDİRNE (AA) - Trakya Üniversitesi'nde (TÜ) "Lütfen Çimlere Basınız" kampanyası başlatıldı.

TÜ Rektörü Prof. Dr. Yener Yörük, rektörlüğün önündeki çim alanda, öğrencilerle çimlere basarak kampanyayı başlattı. Öğrencilerle sohbet eden Yörük, kampüsteki öğrencileri çimlere basmaya davet etti.

Üniversitenin birçok yerine "Lütfen Çimlere Basınız" afişi asıldı.

Yörük, kampanyaya ilişkin AA muhabirine yaptığı açıklamada, üniversitelerin bilim yuvası olduğunu söyledi.

Üniversitelerin özgür ortamlar olması gerektiğini belirten Yörük, "Biz bu özgürlüğü vurgulamak istiyoruz. Biliyorsunuz kalıplarda hep 'çimlere basmayınız' vardır. Biz bunun tersine 'çimlere basınız' diyoruz. Üniversitemizin Balkan yerleşkesi yeşil kampüslerden bir tanesi. Ağaçlarıyla, çimenleriyle, çiçekleriyle öğrencilerimizin kampüsümüzde dolaşmasını istiyoruz. Öğrencilerimiz yeşil alanlarda spor yapsınlar, doğada geçirsinler. Ayrıca kampüsümüzde badem, erik, dut ve ceviz ağaçlarımız var. Öğrencilerimizin meyve toplamasını istiyoruz. Öğrencilerimizin bu şekilde derslerine daha çok motive olacağını düşünüyoruz." diye konuştu.

Yörük, kampüste yetiştirdikleri organik meyveleri de üniversiteye gelen misafirlere ikram ettiklerini kaydetti.

TÜ öğrencisi Büşra Atak da üniversitedeki tüm öğrencilerin kampanyayı desteklediğini söyledi. Özgür bir üniversite ve özgür bir ortamda eğitim görmekten mutluluk duyduğunu belirten Atak, "İçimizden geldiği gibi, özgür bir biçimde çimlere basabiliyoruz. Kısıtlama yok rahatça etrafı dolaşabiliyoruz. Mutlu olduğumuz için derslerimizde daha başarılı oluyoruz." dedi.

TÜ'de eğitim gören uluslararası öğrencilerden Makedonyalı Egzon Mustafa da ilkbahar ve yaz aylarının gelmesiyle öğrencilerin kampüsün her noktasını kullanabildiğini söyledi. Mustafa, üniversite eğitimini Türkiye'de özgür bir ortamda gerçekleştirdiği için mutlu olduğunu kaydetti.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.