Macaristan, AB-IMF kredisinin son taksitini ödedi

Macaristan, AB-IMF kredisinin son taksitini ödedi
BUDAPEŞTE (AA) - Macaristan, Avrupa Konseyi ve Uluslararası Para Fonuna (IMF) borcunun son taksiti olan 1.5 milyar avroyu ödeyerek borcunu sıfırladı.Macaristan...

BUDAPEŞTE (AA) - Macaristan, Avrupa Konseyi ve Uluslararası Para Fonuna (IMF) borcunun son taksiti olan 1.5 milyar avroyu ödeyerek borcunu sıfırladı.

Macaristan Ulusal Ekonomi Bakanı Mihaly Varga, düzenlediği basın toplantısında yaptığı açıklamada, 2008 yılında başlayan ekonomik kriz dolayısıyla Macaristan'ın, Avrupa Konseyi ve IMF'den aldığı kredi paketinin son kısmını bugün itibarıyla geri ödediğini açıkladı.

Kredi paketinin son kısmının geri ödemesinin Avrupa Konseyi tarafından 6 Nisan 2016 tarihinde onayladığını belirten Varga, Macaristan'ın 2008 yılındaki ekonomik kriz dolayısıyla iflasa yaklaştığını, dönemin hükümetinin bunu engellemek için IMF, AB ve Dünya Bankasına borç almak için başvuru yaptığını hatırlattı.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.