Macaristan Başbakanı "Ağlama Duvarı"nı Ziyaret Etti

Macaristan Başbakanı "Ağlama Duvarı"nı Ziyaret Etti
KUDÜS (AA) - Macaristan Başbakanı Viktor Orban, işgal altındaki Doğu Kudüs'ün Eski Şehir bölgesindeki Mescid-i Aksa'nın batı duvarı olan Burak Duvarı'nı...

KUDÜS (AA) - Macaristan Başbakanı Viktor Orban, işgal altındaki Doğu Kudüs'ün Eski Şehir bölgesindeki Mescid-i Aksa'nın batı duvarı olan Burak Duvarı'nı (Ağlama Duvarı) ziyaret etti.

İsrail Yayın Kurumu'nun da aralarında yer aldığı İbrani basınındaki haberlere göre, Orban, hahamların kendisine eşlik ettiği ziyaretinde, Yahudilerin kullandığı gibi siyah bir şapka takarak, not kağıdını Ağlama Duvarı'ndaki aralıklara yerleştirdi.

Haberlerde, Orban'ın dün gerçekleştirdiği Yad Vashem müzesi ve Başbakan Binyamin Netanyahu ile görüşmesinin yanı sıra bugünkü Ağlama Duvarı ziyaretine işaret edilerek, Macaristan Başbakanının, bu ziyaretlerle, önceki kararları nedeniyle Yahudilerin duyduğu endişeyi bertaraf etmek ve ülkesinin İsrail'e desteğini vurgulamak istediği öne sürüldü.

İsrail Yayın Kurumu'nun haberinde de Orban'ın dünkü Yad Vashem müzesi ziyaretinin onlarca İsrailli tarafından protesto edildiği aktarıldı.

Yedioth Ahronoth gazetesi ise Orban'ın geçen yıl, Yahudi milyarder George Soros aleyhinde antisemitik bir kamu kampanyası başlattığını kaydederek, söz konusu kampanyada eski Nazi propagandasından alınmış üslup ve ifadelerin kullanıldığını, bu kampanyanın Yahudi ve Macar toplumları tarafından tepkiyle karşılandığını kaydetti.

- Orban-Netanyahu görüşmesi

İsrail Başbakanlık ofisinden yapılan açıklamaya göre ise Orban, Kudüs ziyareti çerçevesinde dün Netanyahu ile bir araya geldi.

Açıklamaya göre, görüşmede, Yahudi halkının Macaristan topraklarındaki durumunun ele alındığını belirten Netanyahu, Orban'a hitaben, "İsrail için gerçek bir dost olarak, antisemitizmle mücadele edilmesine ilişkin sözlerinizi işittim." ifadelerini kullandı.

Netanyahu ayrıca Macaristan'ın İsrail'i müdafaa eden tutumu karşısında teşekkürlerini iletti.

Orban da ülkesindeki tüm Yahudi vatandaşlarının hükümet tarafından korunduğuna dikkati çekerek, bundan dolayı gurur duyduklarını aktardı.

Orban'ın dün başlayan ve bugün sona ermesi beklenen ziyaret kapsamında ayrıca İsrail Cumhurbaşkanı Reuven Rivlin ve Başhaham David Baruch Lau ile de bir araya gelmişti.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.