Macaristan Savunma Bakanı Simicsko'nun Irak ziyareti

Macaristan Savunma Bakanı Simicsko'nun Irak ziyareti
IKBY Başkanı Mesut Barzani, Macaristan Savunma Bakanı Simicsko ve beraberindeki heyeti Erbil'deki başkanlık konutunda kabul etti

ERBİL (AA) - Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) Başkanı Mesut Barzani, Macaristan Savunma Bakanı Istvan Simicsko ve beraberindeki heyeti Erbil'deki başkanlık konutunda kabul etti.

Barzani'nin ofisinden yapılan yazılı açıklamaya göre, taraflar görüşme sırasında terör örgütü DAEŞ'le mücadele, Macaristan'ın Peşmerge güçlerine desteği, Musul'u kurtarma operasyonu ve sonraki süreci ele aldı.

Görüşmede Barzani, Kürt bölgesi ve Peşmerge güçlerine desteklerinden dolayı Macaristan Başbakanı ve halkına teşekkür etti.

Misafir heyete tüm dünya için ciddi bir tehlike haline gelen terör örgütü DAEŞ'in saldırılarından da bahseden Barzani, örgütün ortadan kaldırılması için uluslararası düzeyde ve birlik içerisinde askeri, siyasi ve ekonomik mücadele edilmesi gerektiğini vurguladı.

Simicsko'ya Kürt bölgesinin karşı karşıya kaldığı mali kriz hakkında bilgi veren Barzani, çatışmalardan dolayı bölgeye akın eden 1 milyon 800 bin iç göçmen konusunda Irak merkezi hükümetinin görevlerini yerine getirmediğini söyledi.

Macaristan Savunma Bakanı Simicsko ise ülkesinin terör örgütü DAEŞ'e karşı oluşturulan uluslararası koalisyon güçleri arasındaki aktif üyelerinden biri olduğunu hatırlatarak Peşmerge güçleri olmadan DAEŞ'in bozguna uğratılmasının mümkün olmadığını ifade etti.

Simicsko, ülkesinin terörle mücadele konusunda IKBY'ye yardımlarının devam edeceğini dile getirdi.


Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.