Macaristan'da öğretmenler greve gitti

Macaristan'da öğretmenler greve gitti
Ülke genelinde düzenlenen grevde, yüzlerce okulda eğitim bir günlüğüne durdu

BUDAPEŞTE (AA) - Macaristan'da eğitim sisteminde reform yapılmasını ve çalışma şartlarının iyileştirilmesi talep eden öğretmenler greve gitti.

Öğretmenler Sendikası ile hükümet arasında yapılan görüşmelerde anlaşmaya varılamaması üzerine başlayan grev kapsamında, başkent Budapeşte başta olmak üzere ülkenin birçok kentinde okullarda bir günlüğüne eğitim ve öğretim durdu.

Ayrıca ülke genelinde birçok çalışan, iş yerlerinde öğlen 5 dakika iş durdurma eylemi yaparak öğretmenlere destek verdi.

Son dönemde hükümetin attığı adımlar neticesinde eğitim sisteminin merkezileştirildiği ve okulların özerkliğinin ellerinden alındığını savunan sendika, öğretmenlerin zorunlu derslerinin azaltılmasını ve öğretmen maaşlarında iyileştirilme yapılmasını talep ediyor.

Macaristan'da, 15 Mart'ta öğretmenler, 70'den fazla sivil toplum örgütü ve on binlerce kişinin desteği ile meclis binasına yürümüş, taleplerinin yerine getirilmemesi halinde 30 Mart'ta greve gideceklerini açıklamışlardı.

Öğretmenler, 30 Mart'ta taleplerinin yerine getirilmediğini belirterek, ülke genelinde yaklaşık 250 okulda düzenledikleri eylemde eğitime bir saatliğine ara vermişlerdi.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.