Maçın Ardından

Maçın Ardından
Gençlerbirliği Teknik Direktörü Özat: "Zeki'ye olan güvenimi bir kere daha göstermiş oldum"- Kars 36 Spor Teknik Direktörü Kaçmaz:"Amatör bir futbol takımının buraya kadar geleceğini hiç kimse tahmin edemezdi"


ANKARA (AA) - Gençlerbirliği Teknik Direktörü Ümit Özat, Ziraat Türkiye Kupası maçında takımın üçüncü kaptanı Orhan Şam'ın yerine kaptanlık pazubendini bizzat Zeki Yavru'nun koluna takmasına ilişkin, "Zeki'ye olan güvenimi bir kere daha göstermiş oldum." dedi.

Ümit Özat, Spor Toto Bölgesel Amatör Lig ekiplerinden Kars 36 Spor'u 2-1 yenerek son 16 turuna kaldıkları maçın ardından düzenlenen basın toplantısında, ilk yarıda fazla gol pozisyonu olmadığını belirterek, "Oyuncularıma devre arasında ciddi uyarılarda bulundum. Çünkü hiçbir rakibi küçümseme hakkımız olmadığını, rakip kim olursa olsun saygı duymamız gerektiğini söyledim." diye konuştu.

Maçın 2. yarısına başlarken yapılan değişikliklerin ardından rakibin üzerinde baskı kurduklarını dile getiren Özat, "Skor çok daha farklı olabilirdi. Kars 36 Spor'a başarılar diliyorum." ifadesini kullandı.


- "Ben böyle uygun gördüm"


Ümit Özat, kaptan Uğur Çiftçi'den oyundan çıkarken aldığı kaptanlık pazubendini takım kaptanlarından Orhan Şam sahadayken Zeki Yavru'ya vermesine ilişkin soruya şu şekilde yanıt verdi:

"Takmış olduğu bant zaten gerekli açıklamayı söylüyor. Başka açıklama yapmaya gerek yok. Zeki, devamlı oynayan bir oyuncu. Orhan Şam, bizim kulübümüze hizmet eden bir oyuncumuz. Şöyle de bir şey var ki ben orada Zeki'ye olan güvenimi bir kere daha gösterdim çünkü Zeki bu takımın lider oyuncularından biri. Ben böyle uygun gördüm."


- Kars 36 Spor cephesi


Kars 36 Spor Teknik Direktörü Hüsnü Kaçmaz ise "Başlarken amatör bir futbol takımının buraya kadar geleceğini hiç kimse tahmin edemezdi." dedi.

Kısıtlı bütçe ve oyuncu sayısıyla kıt kanaat imkanlarla TFF 1. Lig ekiplerini eledikten sonra bir Süper Lig takımını Kars'a getirmenin mutluluğunu yaşadıklarını dile getiren Kaçmaz, sözlerini şöyle tamamladı:

"Kars'taki maçın bir benzeri oldu. Talihsiz 2 gol yedik. Bir tur daha atlamak isterdik ama nasip olmadı. Amatör takımın eşit şartlar ve fırsatlar verilirse büyük işler başarabileceğini bütün amatör kulüpler adına kanıtladığımız için çok mutluyuz. Allah'a şükürler olsun izzetli bir yenilgi aldık. Başımız dik memleketimize döneceğiz."

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.