Madde bağımlıları ebruyla tedavi ediliyor

Madde bağımlıları ebruyla tedavi ediliyor
Niğde'de SODES kapsamında madde bağımlısı 20 çocuğun ebru kursuyla topluma kazandırılması hedefleniyor

NİĞDE (AA) - Niğde'de Sosyal Destek Programı (SODES) kapsamında madde bağımlısı 20 çocuk, ebru kursuyla tedavi ediliyor.

Bor TOKİ Aile Sağlığı Merkezi'nde ebru sanatçısı Meral Bıyık tarafından verilen kursta, madde bağımlısı çocukların topluma kazandırılması, ruhen dinlendirilmeleri ve psikolojik olarak tedavi edilmeleri hedefleniyor.

Bıyık, gazetecilere yaptığı açıklamada, Osmanlı ve Selçuklu dönemlerinde ruhsal yönden rahatsız kişilerin şifahanelerde müzik eşliğinde eğitimle tedavi edildiğini anımsatarak, "Ben de o döneme ait küçük bir faaliyette bulunmak istedim. Ebru kursunu ney müziği eşliğinde veriyorum. Buradaki amaç, onların ruhen dinlenmeleri, psikoloji olarak rahatlamaları, akıllarındaki soruları bir nebze olsun gidermeleri" dedi.

Kursa ilk başladığında zorlandığını belirten Bıyık, eğitimle çocukların toparlandığını, söz dinlediklerini, asiliklerinin azaldığını ifade ederek, "Çok güzel sonuçlar elde ediyorum. İlk başladıklarında hiçbir şey yapamayan öğrencilerim şu an çok güzel sonuçlar çıkartabiliyor. Asıl amaç çocuklara sevgi ve saygıyı göstermektir. Bunların birçoğu aile sevgisinden yoksun. Biz de burada sevgiyle sanatı birleştirdiğimiz zaman sonuçlarımız daha iyi oluyor" diye konuştu.

Niğde Halk Sağlığı Müdür Vekili Ertan Değirmencioğlu ise proje kapsamında risk altında bulunan 18 yaş altı 20 çocuk, ebru sanatıyla kötü alışkanlıklarından uzaklaştırmaya çalıştıklarını belirtti.

Projeyle madde bağımlısı gençlerin yalnız olmadıklarını göstermek, onları meslek sahibi yapmak istediklerini aktaran Değirmencioğlu, gençleri topluma kazandırmanın mutluluğunu yaşadıklarını söyledi.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.