Maden ocağına "yer altı ambulansı"

Maden ocağına "yer altı ambulansı"
Zonguldak'ta, kömür ocaklarındaki muhtemel iş kazalarında yaralıların taşınması ve ilk müdahalesinin yapılması için "ambulans vagon" üretildi

Zonguldak'daki kömür ocaklarında olası iş kazalarında yaralıların ilk müdahalesi ve taşınmasında "yeraltı ambulansı"na dönüştürülen vagonların kullanılması planlanıyor.

Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK) Karadon Müessese Müdürlüğü atölyesinde, iş kazalarında yaralanan işçilere hızlı ve etkin müdahale için raylı sistemde hareket edebilen "ambulans vagon" üretildi.

İçine sedye yerleştirilen "ambulans vagon"lar sayesinde, olası bir iş kazasında yaralı işçilerin yer üstüne hızla çıkarılarak hastaneye ulaştırılması hedefleniyor.

TTK Karadon Müessese Müdürlüğü Elektro Mekanik İşletme Müdürü Orhan Hoyur, gazetecilere yaptığı açıklamada, iş güvenliği toplantılarında "ambulans vagon" fikrinin ortaya çıktığını söyledi.

Kurumdaki iş yeri hekimlerinden de bilgiler alarak aracı tasarladıklarını anlatan Hoyur, "Yaklaşık 25 günlük çalışma sonucunda 'ambulans vagonu' yaptık. Beş tonluk kömür vagonlarından bu aracı oluşturduk. Maden ocağının eksi 360 koduna vagonu indireceğiz. Toplam 5 adet üreteceğiz." diye konuştu.

Hoyur, "ambulans vagon"ları talep gelmesi halinde kamu ya da özel ülkenin farklı yerlerindeki maden ocakları için de üretebileceklerini bildirdi.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.