Maden Ocağındaki Göçük

Maden Ocağındaki Göçük
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Albayrak, olayla ilgili gelişmeleri kriz masasından anlık izledi

ANKARA (AA) - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yurt dışı temaslarına refakat eden Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, Siirt'in Şirvan ilçesinde bir maden ocağında yaşanan göçükle ilgili gelişmeleri kriz masası aracılığıyla anında izleyerek çalışmaları koordine etti.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığından yapılan açıklamaya göre, Şirvan ilçesindeki bakır maden sahasında heyelan nedeniyle meydana gelen kazanın hemen ardından, bakanlıkta Müsteşar Fatih Dönmez başkanlığında kriz masası oluşturuldu.

Kriz masasının, maden sahibi özel firma yetkilileri, Siirt Valiliği ve AFAD ekiplerinden aldığı anlık bilgileri aktardığı Bakan Albayrak, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Pakistan ve Özbekistan gezisine refakati sırasında, çalışmaları yurt dışından yönetti.

Bakanlığı bünyesinden bir müsteşar yardımcısını da bölgeye gönderen Albayrak, çalışmalar konusunda Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı da anında bilgilendirdi.

Siirt'in Şirvan ilçesindeki maden ocağında heyelan sonrası dün akşam meydana gelen göçükte cesetlerine ulaşılan 3 işçinin yanı sıra, 13 işçinin daha enkaz altında kaldığı belirlenmiş ve bu kişilerin kurtarılması için çalışmalara başlanmıştı.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.