Madenci yakınları kimlik kontrolüyle içeri alındı

Madenci yakınları kimlik kontrolüyle içeri alındı
Ermenek'te Mahsur kalan işçilere ulaşılması için yürütülen çalışmaların 6'ncı gününde maden ocağı çevresindeki güvenlik önlemleri artırıldı

18 işçinin mahsur kaldığı maden ocağında bugün diğer günlere oranla daha hareketlilik yaşanıyor. Maden ocağı çevresinde güvenlik önlemleri artırıldı.

Mahsur kalan işçilerin birinci derece yakınların güvenlik noktalarından geçirilip, içeri alınıyor. Alana girecek ambulans ve diğer araçlar birinci kontrol noktasından geçerken, araçta bulunan kişilerin isimleri listeye ediliyor. İkinci ve üçüncü güvenlik kontrolu noktasında ise kimlik kontrolü yapılıp içeri alınıyor. Cumhuriyet Savcısı'nın da gece maden ocağına gelip incelemede bulunduğu öğrenildi.

BAKANDAN AÇIKLAMA: HENÜZ ULAŞAMADIK

Maden faciasının yaşandığıErmenek'te çalışmalar hakkında bilgi veren Enerji Bakanı Taner Yıldız "Şu saat itibari ile işçilere ulaşılamadı" dedi.

Bakan Yıldız'ın açıklamalarından satırbaşları;

Bir sonraki adımlarla alakalı ne süre ne de iş konusunda herhangi bir taahhütte bulunmak istemiyoruz. Çünkü gerçekçi olmayan noktalar çıkabilir.

Şu anda toplam 10, 12 bin ton suyun 4'te 3'ü alınmış durumda. 4'te 1'i kaldı orada. Yani 2 bin 500 ton civarında bir su kaldı. İçinde tabi çamur var. Suyun 4'te 3'ü alındıktan sonra bize 300 metrelik bir çalışma alanı açıldı, olası bir işçi kardeşimiz varsa ona ulaşmak açısından. Şu saat itibari ile işçilere ulaşılamadı.

En dip taban koduna göre 25 metre kadar daha üzerindeyiz. 25 metre kadar daha su var. Ne kadarının çamur olduğunu bilmiyoruz.

(Güvenlik önlemleri) Arkadaşlar bu konuda talep bizzat işçi kardeşlerimizin yakınlarından geldi.

Biz her türlü ihtimali düşünüyoruz. Ne yazık ki böyle bir güçlü ihtimal var. Ben bu tabut fotoğraflarının yayımlanmasını doğru bulmuyorum.

Bu arada bugün medyada işçileri çin tabutlar hazırlandı haberinde kullanılan fotoğrafları ben gazetecilik adına uygun bulmuyorum.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.