Madenciler toprağa verildi

Madenciler toprağa verildi
Karaman'ın Ermenek ilçesindeki kömür ocağında mahsur kaldıktan sonra cansız bedenlerine ulaşılan Mehmet Baha'nın cenazesi Ermenek'te, Recep Çiloğlu'nun cenazesi ise Zonguldak'ta toprağa verildi.

Bir çocuk babası Baha'nın (32) cenazesi Ermenek Devlet Hastanesi morgundan alınarak, Güneyyurt beldesindeki babaevine getirildi.

Burada Baha'nın Türk bayrağına sarılı tabutuna dokunan eşi Emiş, iki yıl önce şeker ve tansiyona bağlı görme yeteneğini kaybeden Hasan Baha (75) başta olmak üzere yakınları gözyaşlarına hakim olamadı. Baha'nın cenazesi Abdullatif Camisi'nde kılınan namazın ardından belde mezarlığında toprağa verildi. Cenaze namazına kadınların da eşlik ettiği görüldü. 

Törene, Karaman Valisi Murat Koca, Ermenek Kaymakamı Eyyüp Güngör, AK Parti Konya Milletvekili Mustafa Baloğlu, Ermenek Belediye Başkanı Uğur Sözkesen, Baha'nın yakınları ile çok sayıda vatandaş katıldı.

- Madenciyi ağabeyi bulmuştu

Mehmet Baha'nın, kurtarma çalışmalarına katılan ağabeyi Hamdi Baha tarafından bulunduğu ve tanıyamadığı kardeşini dışarıya çıkartıp çalışmalara devam ettiği belirtilmişti.

Baha, yaptığı açıklamada, "Kardeşimin cenazesi bana denk geldi. Önceki cenazeler bulunduğunda da vardım. Onları gördüm ama almaya yanaşamamıştım. Bu sefer kardeşimi tanıyamasam da içimdeki bir his beni ona yöneltti" demişti.

- Recep Çiloğlu'nun cenazesi Zonguldak'ta toprağa verildi

Ermenek'teki maden ocağında arama kurtarma çalışmalarında cansız bedenine ulaşılan 2 işçiden Recep Çiloğlu'nun cenazesi, memleketi Zonguldak'ın Çaycuma ilçesinde toprağa verildi.

Karaman Belediyesine ait nakil aracıyla Perşembe beldesindeki Kızılbel köyüne getirilen 58 yaşındaki Çiloğlu'nun cenazesi, yakınlarının taziyeleri kabulünün ardından köy meydanına taşındı.

Çiloğlu'nun cenazesi, namaz sonrasında köy mezarlığında toprağa verildi. Üç çocuk babası madencinin yakınları, gözyaşlarına hakim olamadı.

Cenaze törenine Zonguldak Valisi Ali Kaban, Zonguldak Belediye Başkanı Muharrem Akdemir, AK Parti Zonguldak Milletvekili Köksal Toptan, CHP Zonguldak Milletvekili Ali İhsan Köktürk, İl Emniyet Müdürü Osman Ak, Genel Maden İşçileri Sendikası (GMİS) yöneticileri, siyasi parti temsilcilerinin yanı sıra belediye başkanları, vatandaşlar, sivil toplum örgütlerinin temsilcileri ve merhumun yakınları katıldı.

Ermenek'teki kömür ocağında 29 Kasım Cumartesi günü 2 işçinin daha cansız bedenine ulaşılmış, DNA testinde cenazelerin Mehmet Baha ve Recep Çiloğlu'na ait olduğu belirlenmişti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.