"Mahya" Sergisi, Şehir Galeri-1'de Ziyaretçilerini Bekliyor

"Mahya" Sergisi, Şehir Galeri-1'de Ziyaretçilerini Bekliyor
Prof. Dr. İsmail Kara'nın arşivinden görsellerin yer aldığı sergi, 10 Haziran'a kadar görülebilecek

İSTANBUL (AA) - Geçmişten günümüze "mahya" örnekleri, İstanbul Şehir Üniversitesi'nde sanatseverlerin beğenisine sunuldu.

İstanbul Şehir Üniversitesi İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. İsmail Kara'nın arşivinden görsellerin yer aldığı "Mahya" Sergisi, Şehir Galeri-1'de kapılarını açtı.

Mahyalara ait çok sayıda örneğin bulunduğu serginin tasarımını Mimarlık ve Tasarım Fakültesi Öğretim Üyesi Salih Pulcu ile Mimarlık ve Tasarım Fakültesi Öğretim Üyesi Dr. Halil İbrahim Düzenli gerçekleştirdi.

Sergide ayrıca Süheyl Ünver, Yusuf Çağlar, Ömer Faruk Şerifoğlu, Nazif Arıman, Yusuf Ünal ve Halit Ömer Camcı arşivlerinden de yararlanıldı.

Bir gelenek ve dini hayatın parçası olarak mahyaların güncel problemleri, sosyopolitik arayışları ve beklentilerini yansıtan örneklere de sergide yer verildi.

Mahya görsellerinin yanı sıra maharet, cesaret ve dayanıklılık isteyen, ince ve zor bir meslek olan mahyacılığa ilişkin bilgi ve belgelerin de bulunduğu sergi, 10 Haziran'a kadar açık kalacak.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.