Malatya'da gerçeğini aratmayan tatbikat

Malatya'da gerçeğini aratmayan tatbikat
2. Ordu Komutanlığı arama kurtarma, 112 Acil Servis, İNOSAR, AFAD ve itfaiye ekiplerinden oluşan yaklaşık 150 kişilik ekip, deprem, trafik kazası, yangın, asayiş gibi konularda tatbikat yaptı

MALATYA (AA) - Malatya'da 2. Ordu Komutanlığı arama kurtarma, 112 Acil Servis, İnönü Üniversitesi Rektörlüğü arama ve kurtarma (İNOSAR), Afet ve Acil Durum Başkanlığı (AFAD), polis ile Malatya Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı ekiplerinin katılımıyla deprem, tatbikat, yangın, asayiş gibi konularda tatbikat yapıldı.

2. Ordu Komutanlığı Tulga Kışlası yakınında gerçekleştirilen tatbikattan önce konuşan Malatya Valisi Süleyman Kamçı, insanlığın en büyük problemlerinden birinin, doğal afetler olduğunu söyledi.

Doğal afetlerin hayatın gerçeği olarak daima insanların yanı başında olabileceğini belirten Kamçı, "Maalesef yakın zamanlarda yaşanan ve milletimizi yasa boğan Gölcük, Düzce, Bingöl ve Van depremleri hepimizin hafızalarında tazeliğini korumaktadır. Yine geçtiğimiz günlerde Hekimhan ilçemizde meydana gelen deprem Malatyamızın da çok önemli bir deprem kuşağında bulunduğunu ve halkımızın, vatandaşlarımızın depreme karşı tedbirli olması gerektiğini bir kez daha hatırlatmıştır." diye konuştu.

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır da yerel yönetimler olarak Malatya'nın geleceği için ciddi çalışmalar yaptıklarını, depremle ilgili jeolojik çalışmalar da gerçekleştirdiklerini söyledi.

Konuşmaların ardından alandaki 3 binada senaryo gereği 6,5 şiddetinde deprem meydana geldi. Depremin ardından AFAD, 2. Ordu Komutanlığı Kurtarma ekibi, Malatya Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı, 112 Acil Servis, Kızılay, Sağlık Bakanlığı ve İnönü Üniversitesi kurtarma ekipleri ile gönüllerden oluşan yaklaşık 150 kişilik ekip, enkaz altında kalan yaralıları kurtarmak için çalışma başlattı.

Ekipler tarafından enkaz altından çıkarılan yaralılar, 112 Acil Servis ekiplerinin ilk müdahalelerinin ardından kentteki çeşitli hastanelere gönderildi. Senaryo gereği arama kurtarma faaliyetlerinin ardından hırsızlık yapan bir zanlı da polis ekipleri tarafından yakalandı.

Yine senaryo gereği deprem anında otomobillerinde sıkışan 2 yaralı, AFAD ve itfaiye ekipleri tarafından otomobillerden çıkarılarak hastaneye kaldırıldı. Deprem anında bir binada çıkan yangın da itfaiye ekiplerince söndürüldü. Yangında evin balkonunda mahsur kalan bir kişi ekipler tarafından kurtarıldı.

Tatbikatı, 2. Ordu Kurmay Başkanı ve Garnizon Komutanı Tümgeneral Avni Angun, Malatya Emniyet Müdürü Ömer Urhal, Malatya İl Jandarma Komutanı Albay Şerafettin Yılmaz ve çok sayıda kamu kurum ve kuruluş amiriyle vatandaşlar izledi.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.