Malatya'da patlayıcı yerleştirilen odunun infilak etmesi

Malatya'da patlayıcı yerleştirilen odunun infilak etmesi
Cumhuriyet Başsavcılığı:- "Görevlendirilen birimler Başsavcılığımız koordinesinde, olayın aydınlatılması için etkin bir şekilde çalışmalarına devam etmektedir"

MALATYA (AA) - Malatya Cumhuriyet Başsavcılığından, Yeşilyurt ilçesinde geçen ocak ayında sobaya atılan, içine patlayıcı yerleştirildiği belirlenen odunun patlaması sonucu aynı aileden 7 kişinin yaralandığı olayla ilgili görevlendirilen birimlerin, Başsavcılık koordinesinde olayın aydınlatılması için etkin bir şekilde çalışmalarına devam ettiği bildirildi.

Başsavcılıktan yapılan yazılı açıklamada, 31 Ocak 2016'da Yeşilyurt Suluköy Mahallesi'nde sobadan kaynaklanan patlama sonucu aynı aileden Mehmet ve Zahide Özdal çiftiyle çocukları Melek, Serap, Servet, Seher ve Samet'in yaralandığı, 12 gün sonra Zahide Özdal'ın hayatını kaybettiği hatırlatıldı.

Olay kapsamında başlatılan soruşturmayla ilgili birçok basın yayın organlarında haberler yapıldığı belirtilen açıklamada, Cumhuriyet Başsavcılığınca çok yönlü olarak gerçekleştirilen soruşturma kapsamında pek çok adli kolluk görevlisinin görevlendirildiği vurgulandı. Açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Görevlendirilen birimler Cumhuriyet Başsavcılığımız koordinesinde, olayın aydınlatılması için etkin bir şekilde çalışmalarına devam etmektedir. Soruşturma dosyasında delillerin karartılma ihtimali ve soruşturmanın amacının tehlikeye düşürülmesi ihtimali nedeniyle Malatya Sulh Ceza Hakimliği tarafından 'gizlilik' kararı verildiğinden, bu aşamada başka bir bilgilendirme imkanı bulunmamaktadır. Bu nedenle Cumhuriyet Başsavcılığımız tarafından teyit edilmeyen bilgilere itibar edilmemesi önem arz etmektedir."

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.