Malatya'da su kuşları gözlemlendi

Malatya'da su kuşları gözlemlendi
Doğa Koruma ve Milli Parklar Malatya Şubesi ve İnönü Üniversitesi Kuş Gözlem Topluluğu tarafından Karakaya Baraj Gölü çevresinde kış ortası su kuşu sayımı yapıldı- Sayımda, 33 farklı türden 25 bin 158 su kuşu gözlemlendi

MALATYA (AA) - Malatya'da, Karakaya Baraj Gölü kıyılarında gerçekleştirilen kış ortası su kuşu sayımında, 33 farklı türden 25 bin 158 kuş gözlemlendi.

Orman ve Su İşleri Bakanlığı Malatya 15. Bölge Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamaya göre, Doğa Koruma ve Milli Parklar Malatya Şubesi personeli, İnönü Üniversitesi Kuş Gözlem Topluluğu ve gönüllü katılımcılar eşliğinde gerçekleştirilen kış ortası su kuşu sayımı tamamlandı.

Karakaya Baraj Gölü sulak alanı kıyılarında teleskop, dürbün ve fotoğraf makinesiyle yapılan sayımda, aralarında Sakarmeke ve Van Gölü Martısı'nın da bulunduğu 33 farklı türden kuş gözlendi.

Su kuşu popülasyonun kontrolü ve su kuşu çeşitliliğinde meydana gelecek değişimlerin takibi için yapılan gözlemlerden elde edilen veriler, Türkiye Su Kuşları Haritası'nın oluşturulması ve kuşların yaşam alanlarının korunmasına yönelik çalışmalarda kullanılacak.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.