Malatya'daki Fetö/pdy Davaları

Malatya'daki Fetö/pdy Davaları
"Silahlı terör örgütüne üye olma" suçundan yargılanan 2 sanığa hapis cezası verildi

MALATYA (AA) - Malatya'da, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) ilişkin davalarda yargılanan 2 sanık hapis cezasına çarptırıldı.

Malatya 2. Ağır Ceza Mahkemesinde ayrı ayrı görülen duruşmalara, tutuksuz yargılanan Cevahir Akar ve Fatime Zehra Özhan ile avukatları katıldı.

Atılı suçları kabul etmeyen sanıklar, beraat talebinde bulundu.

Cumhuriyet savcısı esas hakkındaki mütalaasında, sanıkların örgütsel faaliyetlerde bulunduklarını, Bank Asyaya para yatırdıklarını, ByLock kullandıklarını, FETÖ'ye yakın dernek ve vakıflarla bağlantılarının tespit edildiğini belirtti.

Savcı, haklarındaki tanık beyanları ve kuvvetli delil durumu dikkate alınarak, sanıkların cezalandırılmasını talep etti.

Mahkeme heyeti, sanıklardan Akar ve Özhan'a "silahlı terör örgütüne üye olma" suçundan 7 yıl 6'şar ay hapis cezası vererek, hüküm kesinleşinceye kadar haklarındaki adli kontrolün devamına hükmetti.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.