Malatya'dan "44 günde 44 tır" yardım kampanyası

Malatya'dan "44 günde 44 tır" yardım kampanyası
Malatya Büyükşehir Belediyesi, Malatya Eczacılar Odası ve İHH iş birliğinde başlatılan kampanyayla toplanan yardımlar, Suriyelilere ve terör mağdurlarına gönderilecek

Malatya Büyükşehir Belediyesi, Malatya Eczacı Odası ve İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Vakfı iş birliğinde başlatılan "44 günde 44 tır" yardım kampanyasıyla toplanan malzemeler, savaş mağduru Suriyelerle terör mağdurlarına gönderilecek.

Malatya Valiliğinin desteğiyle Suriye'de mağdur olan ihtiyaç sahipleri, sınırdaki sığınmacılar, Bayırbucak Türkmenleri ve Güneydoğu'da terör olayları nedeniyle mağdur olanlara destek olmak için "Suriye gerçeğine sessiz kalma" sloganıyla başlatılan yardım kampanyasının tanıtımı, Büyükşehir Belediyesi toplantı salonunda yapıldı.

Vali Süleyman Kamçı, burada yaptığı konuşmada, Türkiye'nin içerisinde bulunduğu coğrafyada kan, gözyaşı ve matemin kol gezdiğini belirterek Suriye'de masum insanların ise silahların gölgesinde hayata tutunmaya çalıştıklarını söyledi.

Çok sayıda Suriyelinin ateş çemberinden kurtulmaya çabaladığını, Türkiye'de huzursuzluk meydana getiren terör faaliyetlerinin ise halkı mağdur ettiğini anlatan Kamçı, şöyle devam etti:

"Necip Türk milleti, tarih boyunca iman, cesaret ve hamiyet timsali olarak vatanının bölünmez bütünlüğü, milli birlik ve beraberliğini muhafaza etmede asla tereddüt göstermemiş, mazlum milletlere yardım eli uzatmaktan hiçbir zaman imtina etmemiştir. Bu asil duruş, dünden bugüne hiç değişmemiş ve kıyamete kadar da değişmeden devam edecektir. Aziz vatandaşlarımız ve mağdur milletler emin olsunlar ki Türkiye Cumhuriyeti Devleti var oldukça bu coğrafya üzerinde gerçekleştirilmek istenen plan ve projeler asla hedefine ulaşamayacaktır."

Kamçı, Suriye'de mağdur olanlar, sınırdaki sığınmacılar, Bayırbucak Türkmenleri ve Güneydoğu'daki terör mağduru vatandaşlara yardım amacıyla hayata geçirilen kampanyaya katkıda bulunanlara teşekkür etti.

- "Acıyı sahiplendik"

Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır da Suriye'de çok büyük bir trajedi yaşandığını belirterek buna toplum ve millet olarak sessiz kalmadıklarını ve acıyı sahiplendiklerini söyledi.

Sivil toplum kuruluşlarının bugüne kadar Suriye'ye ciddi katkılar sağladığını aktaran Çakır, "Bugüne kadar gönderilen yardımların bir yenisini daha kampanyayla hayata geçirdik. Yardımları, hem Suriye'ye hem de terör nedeniyle mağdur olanlara göndereceğiz" dedi.

İlaç, çocuk bezi, mama, un, su ve gıda gibi yardımların kabul edildiği kampanyaya 3072'ye "44TIR" yazarak kısa mesaj atmak suretiyle de katkı sağlanabilecek.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.