Maliki'den IŞİD itirafı

Maliki'den IŞİD itirafı
Irak Cumhurbaşkanı Yardımcısı Maliki, IŞİD'le ilgili çarpıcı bir açıklama yaparak ne kendilerinin ne de koalisyon güçlerinin durduramayacağını söyledi.

Irak Cumhurbaşkanı Yardımcısı Nuri el-Maliki, terör örgütü IŞİD'in saldırıları sonucu ülkenin kan gölüne dönüştüğünü ve bunun devam edeceğini söyleyerek, "Bunu ne güvenlik güçlerimiz ne de koalisyon güçleri durdurabilir" dedi.
HER MÜSLÜMAN'A TERÖRİST OLARAK BAKILIYORDU
Irak Parlamentosu tarafından başkent Bağdat'ta düzenlenen Mevlit Kandili programında konuşan Maliki, önceleri dünya ülkelerinde her Müslümana terörist olarak bakıldığını söyledi. Maliki, Irak'ta ayrılıkçı düşünce ve tarafların olduğunu ileri sürerek, söz konusu "ayrılıkçıların" ülkeye terör getirdiğini ve kutsal yerlerin hedef alındığı savundu.
BAŞARISIZ OLDULAR
İslam'ın barış dini olduğuna işaret eden Maliki, dış güçlerin Irak'ı sürekli mezhepçilikle vurduğunu belirterek, bazı ülkelerde mezhepler arası yakınlaşma toplantıları yapıldığını fakat başarısız olduğunu dile getirdi.
"Biz bu Sünni ve Şii ayırımından ne elde ettik diye durup düşünmemiz gerekir" diyen eski Başbakan Maliki, şunları kaydetti:
IŞİD'İ NE BİZ NE DE KOALİSYON GÜÇLERİ DURDURABİLİR
"Ümmetin hali bugün Libya, Irak ve Suriye'de içler acısı. Ülkemiz kan gölüne çevrildi. Bunu ne Irak güvenlik güçleri ne de koalisyon güçleri durdurabilecek. Tek durduracak şey itidaldir. Aramızdaki ihtilafları bir kenara bırakıp sözümüzü birleştirmemiz lazım. Sünni ve Şii toplumu arasında sorun yok.  Siyasiler olarak toplumu bu tehlikeli duruma sokuyoruz. Vatandaşlarımızın birbiriyle ihtilafı yok. Aşiretlerimiz hepsi Sünni ve Şii'dir. Aralarında evlenme ve akrabalıklar söz konusudur."
HERKES SORUMLU
Irak'taki sığınmacıların kötü şartlarda yaşam mücadelesi verdiğini aktararak Maliki, ülkedeki şiddet nedeniyle evlerini terk eden insanların durumlarının düzeltilmesinde herkesin sorumlu olduğunu belirtti.
Nuri -el Maliki "Hangi mezhep ve etnisiteye ait olursak olalım, hepimizi koruyacak ulusal Irak kimliğimizi muhafaza etmemiz lazım. Irak kimliği tüm kimliklerin üzerindedir" diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.