Manisa'da "557. Çağlak Festivali"

Manisa'da "557. Çağlak Festivali"
MANİSA (AA) - Manisa'nın Akhisar ilçesinde "557. Çağlak Festivali" kapsamında Şeyh İsa'yı anma etkinliği düzenlendi.Festivalin kutlama programı terör...

MANİSA (AA) - Manisa'nın Akhisar ilçesinde "557. Çağlak Festivali" kapsamında Şeyh İsa'yı anma etkinliği düzenlendi.

Festivalin kutlama programı terör olayları nedeniyle iptal edilirken, anma etkinliği Şeyh İsa Camisi'nde yapıldı.

Akhisar Belediye Başkanı Salih Hızlı, burada yaptığı konuşmada, Şeyh İsa'nın medrese eğitimini tamamladıktan sonra Akhisar'a gelirken Çağlak mevkisinde karşılanmasını her yıl kutladıklarını belirtti.

Hızlı, festivalin önemli bir değer olduğunu, UNESCO Dünya Kültür Mirası Listesinde yer alması için çalışma başlattıklarını anlattı.

Festivalin bu yıl buruk geçtiğini aktaran Hızlı, "557 yıldır Akhisarlılar olarak burada toplanıyor ve bu geleneği ilk günkü heyecan ile sürdürüyoruz. Ancak bu seneki festivalimiz biraz buruk bir festival olacak. Yaşanan terör olayları nedeni ile bir kutlama değil sadece bir anma etkinliği yapıyoruz." dedi.

Etkinlikler kapsamında Bosna Hersek'in Travnik kentinde bulunan Elçi İbrahim Paşa Medresesi öğrencileri hazırladıkları ilahileri seslendirdi.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.