Manisa'da Bedelli Askerlik Yapanlar Terhis Oldu

Manisa'da Bedelli Askerlik Yapanlar Terhis Oldu
Manisa'daki 1. Komando Eğitim ve Tugay Komutanlığında eğitimlerini tamamlayan 4 bin 812 asker için yemin ve terhis töreni düzenlendi - Eski Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız da oğlunun yemin törenine katıldı

MANİSA (AA) - Manisa'da, bedelli askerlik uygulamasından yararlanarak 21 günlük temel eğitimlerini tamamlayan 4 bin 812 asker için yemin ve terhis töreni yapıldı.

Albay Mehmet Arif Seyhun Kışlası'ndaki törende saygı duruşunda bulunuldu, İstiklal Marşı okundu ve temel eğitimlerini bitiren askerler yemin etti.

1. Komando Eğitim ve Tugay Komutanı Albay Güven Dere, törende yaptığı konuşmada, geçen hafta Hakkari’nin Çukurca ilçesinin Irak sınırında şehit olan 4 askeri andı.

Teröristlere asla boyun eğmeyeceklerini belirten Dere, "Milletimize verdiğimiz bu sözü unutmayacağız, kınalı kuzularımızın kanlarını yerde bırakmayacağız. Çakal sürülerine de gerekli dersi verip, bu ülkeyi bırakmayacağız. Türk askeri olmak bir onurdur." dedi.

Başarılı personele belgelerinin verildiği tören sonrasında halk oyunu ve savunma sanatları gösterisi yapıldı.

Yemin eden askerler terhis olduktan sonra aileleriyle hasret giderdi.

- Taner Yıldız da katıldı

Eski Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı ve AK Parti Kayseri Milletvekili Taner Yıldız da oğlu Ömer Yıldız'ın terhis törenine katıldı.

Törenin ardından oğluyla buluşan Yıldız, gazetecilere yaptığı açıklamada, oğlunun yemin törenine şahit olmaktan büyük mutluluk yaşadığını belirterek, "Askerlik bir vatan görevi, evlatlarımız bunu farklı yerlerde farklı şekillerde yapıyorlar. Biz de oğlumuzun bu görevini tamamlamasını iftiharla izlemiş olduk." diye konuştu.

Taner Yıldız, bütün askerlerin vatani görevini sağlık içinde tamamlamasını temenni ederek, "Bu vesileyle şehitlerimizi ve gazilerimizi minnet ve şükranla anıyoruz." ifadesini kullandı.

Ömer Yıldız da vatani görevini yapmanın mutluluğunu yaşadığını söyledi.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.