Manisa'daki taciz iddiası

Manisa'daki taciz iddiası
Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu üyeleri, Manisa Organize Sanayi Bölgesi'ndeki bir iş yerinde tacize uğradığı iddia edilen kadına destek amacıyla eylem yaptı

İZMİR (AA) - Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu üyeleri, Manisa Organize Sanayi Bölgesi'ndeki bir iş yerinde tacize uğradığı iddia edilen kadına destek amacıyla eylem yaptı.

Platform üyeleri adına basın açıklaması yapan Neşe Dolu, Zuhal G. adlı kadının 25 yıl çalıştığı fabrikanın genel müdürünün tacizine maruz kaldığını ve durumu yetkililere anlattıktan sonra işten çıkarıldığını söyledi.

Tacize uğradığı ileri sürülen Zuhal G'nin fabrika önünde nöbet tuttuğunu kaydeden Dolu, "Hukuki yollardan hakkını arayan kardeşimizle birlikte biz de taciz nöbeti tutuyoruz. Toplandığımız fabrikanın önü tırlarla kapatıldı, çevik kuvvet getirildi, olayı haber yapan yerel basın susturulmaya çalışıldı. En kötüsü de firma hala tacizci müdürü aklamaya çalışıyor." dedi.

Zuhal G'nin haklı mücadelesini kimsenin engelleyemeyeceğini vurgulayan Neşe Dolu, makamların büyüklüğünün tacizi haklı çıkaramayacağını söyledi.

Tacizde bulunduğu öne sürülen müdür işten çıkarılana ve hakkında dava açılana dek mücadele edeceklerini belirten Dolu, "Bu davanın açılması ve tacizci müdürün yargılanması, iş yerinde ve hayatın bir çok alanında tacize uğrayan kadınlara umut olacak. Kadınların taciz karşısında sessiz kalmama mücadelesinde yer bulacak. Bu nedenle adalet mekanizmalarına da sesleniyoruz, davayı derhal açın."

"Kadınları değil, tacizciyi işten atın", "Dava açılacak, tacizciler yargılanacak" yazılı pankartlar taşıyan platform üyeleri, bir süre slogan attıktan sonra olaysız dağıldı.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.