Manisa'daki terör operasyonu

Manisa'daki terör operasyonu
Operasyonda gözaltına alınanlardan 10'u sağlık kontrolünden geçirildi

MANİSA (AA) - Manisa'da terör örgütü PKK/KCK'ya yönelik operasyonda gözaltına alınanlardan aralarında HDP İl yöneticilerinin de bulunduğu 10 şüpheli sağlık kontrolünden geçirildi.

İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekiplerince HDP İl binasıyla 14 ev ve iş yerine yapılan operasyonlarda gözaltına alınan 12 şüphelinin emniyetteki işlemleri devam ediyor.

Geniş güvenlik önlemleri arasında hastaneye getirilen şahıslar arasında HDP İl yöneticileri Hatice Aslan ve Sait Taycı'nın da yer aldığı 10 şüpheli geniş güvenlik önlemleri altında Manisa Devlet Hastanesinde sağlık kontrolünden geçirildi. Şüpheliler, daha sonra tekrar İl Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü.

Gözaltına alınan şüphelilerin emniyetteki ifadelerinin ardından "terör örgütü üyesi olmak", "terör örgütü adına faaliyet yürütmek ve propagandasını yapmak", "izinsiz gösteri düzenlemek ve katılmak" suçlamalarıyla mahkemeye sevk edileceği öğrenildi.

Operasyonda 10 kişi gözaltına alınmış, dün öğleden sonra HDP Şehzadeler İlçe Başkanı S.B. ile HDP Yunusemre İlçe Başkanı M.Y.P'nin de yakalanmasıyla gözaltına alınanların sayısı 12'ye yükselmişti.

Manisa ve ilçelerinde önceki gün terör örgütü PKK'ya yönelik operasyonlarda 32 kişi gözaltına alınmış, bunlardan 13'ü tutuklanmıştı.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.