Mankenlerden "Trump'ın Kudüs" Kararına Tepki

Mankenlerden "Trump'ın Kudüs" Kararına Tepki
Bilecik'te mankenler, ABD Başkanı Trump'ın Kudüs'ü "İsrail'in başkenti" olarak tanıma kararını, defilede Türk ve Filistin bayrakları açarak protesto etti

BİLECİK (AA) - Bilecik'te mankenler, ABD Başkanı Donald Trump'ın Kudüs'ü "İsrail'in başkenti" olarak tanımasını protesto etmek amacıyla Türk ve Filistin bayrakları açtı.

Bilecik Belediyesinin, Bursa Eskişehir Bilecik Kalkınma Ajansı (BEBKA) ve Şeyh Edebali Üniversitesinin katkılarıyla düzenlediği "Uluslararası Marka Değerleriyle Bilecik" konulu sempozyumda, konuşmaların ardından belediye mehteran takımı konser verdi, kentin tanıtım videosu izlendi.

Sempozyumda ayrıca mankenler, "Şehri Medeniyet Osmanlı Kültür Defilesi"nde bodyuma çıktı. Modacı Aylin Yılmaz'ın tasarladığı ve koreografisi Asil Çağıl tarafından gerçekleştirilen defilede, yöresel ve Osmanlı dönemine ait 30 kıyafet sergilendi.

Irmak Atuk, Sema Şimşek ve Derya Çavuşoğlu'nun da arasında bulunduğu mankenler, defile sonunda, Trump'ın Kudüs kararını, Filistin ve Türk bayrakları açarak protesto etti. Mankenlerin bu protestosu katılımcılar tarafından ayakta alkışlandı.

Bilecik Belediyesi tarafından hazırlanan kentin tarihi ve turizm değerlerinin yer aldığı ilk minyatür sergisinin de izlenime sunulduğu etkinliğe Vali Vekili Mehmet Taşdöğen, Belediye Başkanı Selim Yağcı, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı Müsteşarı Fatih Dönmez, Şeyh Edebali Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Taş, BEBKA Genel Sekreteri İsmail Gerim, İl Emniyet Müdürü Ertuğrul Namal katıldı.



Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.