Mardin'de şehit asker için tören

Mardin'de şehit asker için tören
Nusaybin ilçesindeki operasyonda şehit olan Jandarma Uzman Onbaşı Poyraz, düzenlenen törenin ardından memleketine uğurlandı

MARDİN (AA) - Mardin'in Nusaybin ilçesindeki operasyonda şehit olan Jandarma Uzman Onbaşı Cengiz Poyraz için tören düzenlendi.

70. Mekanize Piyade Tugay Komutanlığındaki törende, şehidin Türk bayrağına sarılı naaşı katafalka konularak, öz geçmişi okundu ve dua edildi.

Yarbay Kubilay Karadeniz, burada yaptığı konuşmada, milletin birliği ve beraberliği, vatanın bölünmez bütünlüğü için binlerce şehit verildiğini belirterek, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin ülkeyi muhafaza etmek kararından asla vazgeçmeyeceğini söyledi.

Mardin Müftüsü Dursun Ali Coşkun'un okuduğu duanın ardından, şehit Poyraz'ın naaşı Bursa'ya gönderildi.

Törene, Vali Ömer Faruk Koçak, 70. Mekanize Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Salih Kırhan, AK Parti Mardin Milletvekili Ceyda Bölünmez Çankırı, Mardin Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Özel, İl Jandarma Alay Komutanı Albay Alaaddin Karsavuran ve Emniyet Müdürü Lütfullah Uğur Pekcan ile bazı sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri katıldı.

Mardin'in Nusaybin ilçesinde PKK'lı teröristlere yönelik operasyonda yaralanan Poyraz, kaldırıldığı hastanede müdahaleye rağmen şehit olmuştu.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.