Mardin'den bisikletle yola çıkan Suriyeli aile Ankara'da

Mardin'den bisikletle yola çıkan Suriyeli aile Ankara'da
Mardin'in Midyat ilçesinden yola çıkan Suriyeli sığınmacı El Said, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a minnettarlıklarını göstermek için eşi ile pedal çevirerek 23 günde Ankara'ya ulaştı

ANKARA (AA) - Suriye'deki savaştan kaçarak üç yıl önce Mardin'in Midyat ilçesine sığınan Mülhem el Said, sığınmacılara kucak açan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a teşekkür etmek için ailesiyle yaklaşık bin 200 kilometre pedal çevirerek, 23 günde Mardin'den Ankara'ya ulaştı.

El Said ile eşi Mey Besrini ve iki çocuğu, Şereflikoçhisar ve Gölbaşı ilçelerine uğradıktan sonra AK Parti Ankara İl Başkanlığına geldi. Aile, AK Parti Ankara İl Başkanı Mustafa Nedim Yamalı ve parti yöneticileri tarafından kapıda karşılandı.

El Said ailesini başkanlık makamında ağırlayan AK Parti Ankara İl Başkanı Yamalı, Suriye kadar Türkiye'nin de sığınmacıların vatanı olduğunu, bu kardeşliğin kıyamete kadar devam edeceğini vurguladı.

Dayanışma içinde olmanın öneminin altını çizen Yamalı, "Zor zamanlarda bu bölgenin insanları birbirine destek olmuştur. Bundan sonra da destek olmaya devam edecektir. Bölgede bir sorun varsa bunu Batılı ülkelerden önce biz kendimiz çözmeliyiz. Türkiye de zaten bu düşünceden hareketle, sınırlarını ve kendi imkanlarını kardeşlerine açmıştır. Bu böylece inşallah devam edecektir." diye konuştu.

El Said'in yaşadıkları zor şartlarda böyle bir inceliği düşünmesinin önemini vurgulayan Yamalı, sığınmacılara gösterilen misafirperverlik nedeniyle Cumhurbaşkanı Erdoğan'a teşekkür etmek için yola çıkan aileye her türlü desteği vereceklerini kaydetti.

- Uğradıkları şehirlerden teşekkür mesajları topladılar

Mülhem el Said de, Yamalı ve AK Parti Ankara İl Yönetim Kurulu üyelerine teşekkür ederek, sırtında Türk bayrağıyla Ankara'ya gelmenin kendisi için büyük bir şeref olduğunu ve bundan gurur duyduğunu aktardı.

Ailesiyle üç yıl önce Mardin'e geldiklerini anlatan 30 yaşındaki El Said, 20 yaşındaki eşi Mey Besrini, çocukları 3 yaşındaki Hamza ve 6 aylık Huzeyfe ile Midyat'ta yaşadıklarını, ilçedeki taş ocağında çalıştığını söyledi.

23 günlük bisiklet yolculuğu sırasında uğradıkları şehirlerde görüştükleri Suriyeli sığınmacılar ve öğrencilerin teşekkür mesajlarını bir defterde topladıklarını belirten El Said, kendi yazdığı şiir ile bu defteri Cumhurbaşkanı Erdoğan'a sunmak ve şükranlarını iletmek istediğini dile getirdi.

Ziyaret sırasında AK Parti Ankara İl Başkan Yardımcısı ve Ar-Ge Başkanı Fatma Bölükbaşı, El Said'in çocukları Hamza ve Huzeyfe ile yakından ilgilendi.

Ziyaretin sonunda Yamalı, Müslümanların kardeş olduğunu ve kardeşlerin hediyeleştiğini söyleyerek, El Said ve çocuklarına çeşitli hediyeler verdi.

Aile, görüşmenin ardından kalacakları otele götürüldü.




Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.