Marmara Denizi'ndeki fırtına

Marmara Denizi'ndeki fırtına
Bandırma Körfezi'nde saatteki hızı 90 kilometreyi bulan fırtına yaşamı olumsuz etkiliyor

BALIKESİR (AA) - Marmara Denizi'de etkili olan fırtına, Bandırma Körfezi'ndeki balıkçıları olumsuz etkiledi, ulaşımda sıkıntılara neden oldu.

Alınan bilgiye göre, saatteki hızı 90 kilometreyi bulan fırtına nedeniyle ava çıkamayan balıkçı tekneleri, Kapıdağ Yarımadası koylarında demirledi, İstanbul-Bandırma arası feribot seferleri iptal edildi.

Balıkesir Bölgesi Su Ürünleri Birliği Başkanı Nihat Işık, çoğu balıkçının denize açılamadığını, erken çıkanların ise koylara demirlediğini belirtti. Işık, şunları kaydetti:

"Marmara'da çok kuvvetli fırtına yaşanıyor. Bandırma'da dalga boyu 5 metreyi geçiyor ve mendireği aşıyor. Herkes bulunduğu bölgedeki limanlarda barınıyor. Şu ana kadar Bandırma ve çevresinde denizde bir olumsuzluk yaşanmadı. Denizde olan balıkçılar Kapıdağ Yarımadası çevresindeki mahallelerde demirledi. Fırtınanın dinmesini bekliyorlar. Balıkçılar teknelerini sahil bandında karaya çekerek havanın sakinleşmesini gözlemliyor."

Öte yandan bugün yapılması planlanan Bandırma-İstanbul seferlerinin tümünün karşılıklı iptal edildiği bildirildi.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.