Marmarabirlik "Havuz"dan Ürün Alımına Başlayacak

Marmarabirlik "Havuz"dan Ürün Alımına Başlayacak
Birlik Yönetim Kurulu Başkanı Asa:- "Marmarabirlik'in kalite standartlarına uygun olan ürünler alınacak olup, üreticilerimizden alınacak ürünlerin bedelleri peşin ödenecektir. 2018 yılında hedefimiz olan 500 milyon lira cironun üzerine çıkmayı planlıyoruz

BURSA (AA) - Marmara Zeytin Tarım Satış Kooperatifleri Birliği (Marmarabirlik) Yönetim Kurulu Başkanı Hidamet Asa, "Gold" markalı ürüne ve şarküteri reyonlarındaki iri kalibreli zeytine olan talebin artması nedeniyle 24 Nisan'dan itibaren "havuz"dan ürün alımlarına başlanacağını açıkladı.

Asa, yazılı açıklamasında, ürününü Marmarabirlik'e satmak isteyen üreticilerin numunesiyle birlikte kooperatiflerine müracaat edebileceklerini, alımların kilogramda adedi 201 ve 290 dane arasında olacağını, 300 dane ve daha ince olan ürünlerin alınmayacağını belirtti.

Geçen kampanya döneminde üretici ortaklarından 51 bin 500 ton ürün alındığını anımsatan Asa, özellikle iri zeytine artan talebin karşılanabilmesi ve satışların daha da artırılmasına yönelik havuzdan ürün alımlarına başlama kararı aldıklarını bildirdi.

Asa, geçen kampanya döneminde üreticiye destek olmak üzere orta ve ince kalibreden oldukça fazla ürün aldıklarını hatırlatarak, şunları kaydetti:

"Dolayısıyla stoklarımızda bulunan orta ve ince daneli ürünlerimizi sıkıntı yaşanmadan piyasaya sunmak istiyoruz. Piyasalardaki güncel alımları göz önünde bulunduracak olursak, mevcut fiyatların fire düşüldükten sonra kampanya dönemindeki fiyatlarla eşit seviyede olduğu ve dolayısıyla da üreticimizin zor günler geçirdiğini görüyoruz. Amacımız hem ülke ekonomisine, tarıma ve zeytin üreticisine destek olmak hem de Marmarabirlik'in ihtiyacının karşılanmasını temin etmektir."

- "Üreticimizi ezdirmeyiz"

Havuzdan alınacak ürünlerin fiyatlarının, tüccar mantığıyla piyasa koşulları çerçevesinde eksperler tarafından belirleneceğine dikkati çeken Asa, şu ifadelere yer verdi:

"Bir önceki dönemde olduğu gibi havuzun başında Marmarabirlik kalite standartlarına uygun ve kalibrelerine göre fiyatlar belirlenecektir. Ürün alım miktarının artmasıyla birlikte satış rakamlarında da artış olacak. Böylece hem üretici hem de Marmarabirlik kazanacak. Marmarabirlik'in kalite standartlarına uygun olan ürünler alınacak olup, üreticilerimizden alınacak ürünlerin bedelleri peşin ödenecektir. 2018 yılında hedefimiz olan 500 milyon lira cironun üzerine çıkmayı planlıyoruz. Marmarabirlik üreticisinin her zaman yanındadır. Üreticimizi ezdirmeyiz."

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.