Uğur Özteke

Uğur Özteke

Mazlum insanların sesiyiz

Mazlum insanların sesiyiz

Dün bir şehidimizi daha dualarla, gözyaşları ile toprağa verdikten sonra şöyle geri çekilip yine yalan dünyanın penceresinden şöyle bir baktık. Dahası Ahmet’e, Mehmet’e değil kendimize baktık. Biz nasıl insanız? Ya da biz insan mıyız?

Kimse üzerine alınmasın ama demek ki Cenab-ı Allah’ım bizleri yaratırken dayanabileceklerimize göre yaratmış.

En büyük dualarımızdan birisi de “Allah kimseye evlat acısı göstermesin” dir. Öyle değil mi? Ama evlatlarını kendi elleri ile toprağa veren analar babalar ömürleri oldukça bu acı ile yaşarlar. Sonuçta insanoğlu böyle işte.

Cenab-ı Allah şahit. Son günlerde her sabah kahvaltı yaparken televizyon ekranında ki şehit haberlerini izlerken her gün ama her gün ağlıyorum. Açık açık ağlıyorum. Eskiden ben hatuna çaktırmadan gözyaşlarımı siler, hatunda bana belli etmemek için sofradan kalkar mutfağa gider bir süre sonra çıkar gelirdi. Artık biz ikimizde açıkça yan yana diz dize ağlaşıyoruz. On, on beş dakika sonra şehidi unutup yine yemeye devam ediyoruz.

Neyse bir kez daha dünkü şehidimize ve tüm şehitlerimize Cenab-ı Allah’tan rahmet ailelerine de bol bol sabır diliyoruz.

MAZLUM İNSANLAR   

Dün almış olduğumuz mesajlardan birisi de “Mazlum İnsanlar” rumuzlu “Karaman caddesindeki kentsel dönüşümle ilgili haber yok. Bu Konya’nın önemli bir meselesidir. Gazete olarak tarafsızlığınızdan şüphelerim var. Halk ezilmek isteniyor. Bu konuda ilgili olanları Allaha havale ediyorum.”…

……..

Siz değerli okurlarımızın huzurunda bize bu mesajı gönderen duygu ve üzüntülerini bizlerle paylaşan değerli okurumuzdan bir ricamız var. Ne olursunuz çıkın gelin, gelemiyorsunuz alo deyin sizin istemediğiniz hiçbir şeyi yazmayacağız. İsminizi resmini basıp sizi ifşa etmeyeceğiz. Bizim haber namus anlayışımız gerçek anlamda namus anlayışıdır.

Ama ne olur bizi de “Her şeyi bilen Konya’nın her şeyine hakim,” bir bilen kişi filan zannetmeyin. Meslektaşlarımı aynı kefede tutmam. Ama inan şahsen ben cahil mi cahil bir insanım. Ancak okuduklarım, yaşadıklarım, şahit olduklarım, işittiklerim kadar bilgi sahibiyim.

Sizler bizlerden çok daha kültürlü ve bilinçlisiniz.

Sizlerin sade vatandaş olarak bizden daha farklı ve karlı bir artınız daha var. O da siz bizlerden çok daha objektif ve tarafsızsınız.

Bizleri sıkı sıkı takip eden okurlarımıza sorarım “Siz benim evet şahsen benim ben tarafsızım, objektifim” dediğimi okudunuz mu?

Bu vesile ile bir kez daha bize yukarıda ki mesajı gönderen okurumuza açık bir davette bulunmak istiyoruz. Buyurun misafirimiz olun. Bizi bilgilendirin. Belki sizlerin her dediğinizi da yazamayacak kadar objektifim(!),tarafsızım (!).

Ama bugün buradan yayın grubumuz adına söz veriyoruz ki “Her şeyi yazamasak da bazı şeyleri yazabiliriz. Ucunu kanatırız. Toz kaldırırız. Kurbağaları ürkütürüz”…

Allah’ın izni ile.

Tüm okurlarımıza, bize güvenen dostlarımıza en güzel pazarlar dileğimizi iletiyor sevgi ve saygılarımızı sunuyoruz.

GÜNÜN OKKALI SÖZÜ

Bazılarımız filmlere tutunuyor, Bazılarımız kitaplara. Sanırım artık insan, tutunamıyor insana.

NE ZAMAN ADAM OLURUZ?   

Hacı Veyizsade Camii bölgesinde özel plakalı (!) otomobiller de trafik ışık ve işaretlerine kurallara uyduğu zaman daha iyi ADAM oluruz.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Uğur Özteke Arşivi
SON YAZILAR