MEB önünde okul öncesi öğretmenleri için eylem

MEB önünde okul öncesi öğretmenleri için eylem
ANKARA (AA) - Eğitim Sen üyesi bir grup, okul öncesi öğretmenlerinin sıkıntılarını dile getirmek için Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) önünde eylem...

ANKARA (AA) - Eğitim Sen üyesi bir grup, okul öncesi öğretmenlerinin sıkıntılarını dile getirmek için Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) önünde eylem yaptı.

Ellerinde pankartlar ile MEB önünde toplanan grup adına açıklama yapan Eğitim Sen Genel Başkanı Kamuran Karaca, Türkiye'de eğitimin temeli sayılan okul öncesi eğitim konusunun yıllardır hak ettiği değeri görmediğini, okul öncesi öğretmenlerin yaşadığı sorunların da görmezden gelindiğini savundu.

Okul öncesi eğitim veren tüm kurumlarda günlük kesintisiz 6 etkinlik saati eğitim yapıldığını anlatan Karaca, 300 dakika ders yapan ve dinlenme süreleri olmayan okul öncesi öğretmenlerin en temel insani ihtiyaçlarını bile karşılamaya izin vermeyen sistemin, sağlıklı sonuçlar vermesinin mümkün olmadığını ifade etti.

Karaca, okul öncesi öğretmenlerin zorunlu ihtiyaçlarını karşılayabileceği teneffüs hakkı dahi bulunmadığını ileri sürerek, okul öncesi eğitimin tamamen parasız ve zorunlu hale getirilmesi, öğretmenlerin taleplerinin de eksiksiz karşılanmasını talebini dile getirdi.

Karaca, bunun için başlattıkları "Nefes almak istiyoruz" kampanyasında topladıkları imzaları MEB'e vereceklerini söyledi.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.