Meddah Gültekin Kmü'de Öğrencilerle Buluştu

Meddah Gültekin Kmü'de Öğrencilerle Buluştu
KARAMAN (AA) Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi (KMÜ) Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü tarafından "Meddah Muhiddin Gültekin’den Hikayeler"...

KARAMAN (AA) Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi (KMÜ) Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü tarafından "Meddah Muhiddin Gültekin’den Hikayeler" adlı program düzenlendi.

Emekli Öğretmen Meddah Muhiddin Gültekin’in katılımıyla gerçekleştirilen programı çok sayıda öğrenci ve öğretim elemanı takip etti.

İstanbul Şehir Tiyatrosu'nda halk kültürü ve seyirlik oyunlar üzerine eğitim almış Gültekin, geleneksel meddah kıyafetiyle sahneye gelerek önce Köroğlu ile Kiziroğlu hikayesini, ardından Kazancı Bedih’ten dinlediği çiğ köftenin ortaya çıkış efsanesini anlattı.

Hayatın bir rol olduğunu vurgulayan Gültekin, "Eski zamanlarda radyo televizyon bu kadar yaygın değilken meddahlık çok meşhurdu. Meddahların öğretici yanları vardır. Olaylar üzerine konuşurlar. Meddahlar, sanatını icra ederken bir sandalye üzerine oturmakta, değnek ve mendil gibi aksesuarlar kullanarak öyküsünde canlandırmalar ve taklitler yapmaktadır." ifadelerini kullandı.

Program, plaket takdiminin ardından sona erdi.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.