Medicana’dan seminer

Medicana’dan seminer
edicana Konya Hastanesi Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Uzmanı Dr. Gamze Yılmaz Yanartaş tarafından Enerji Bir-Sen üyelerine “Ofis Çalışanları ve Sağlık Sorunları” semineri verildi.

Uzm. Dr. Gamze Yılmaz Yanartaş ofis çalışanlarının sürekli masa başında oturmalarından kaynaklanan sorunlarından bahsetti. Dr. Yanartaş, “Uzun süre masa başında oturanların en büyük sorunlarından olan kas - iskelet sistemi sorunları, ofis çalışanlarında görülen en yaygın sağlık problemlerindendir. Klavye ve mouse kullanılması gibi bazı tekrarlayıcı aktiviteler, yanlış postür, stres ve kötü ergonomiye bağlı olarak bir süre sonra ofis çalışanlarında kas-iskelet sistemi rahatsızlıkları ortaya çıkar. Bu rahatsızlıklara bağlı olarak yaşam kalitesi bozulmaktadır. Oysa ki bu rahatsızlıklar, ergonominin desteklenmesi, çalışma sırasında molalar verilmesi, iş yerinde yapılabilecek ve vakit almayacak bazı basit egzersizlerle önlenebilir” dedi.
Fizyoterapist Ferhat Yasavul ise bacak egzersizleri, esneme hareketleri ve göğüs kasları hareketlerinden bahsederek ve uygulamalı olarak göstererek üyelere bilgilendirme yaptı.
Seminer soru ve cevap bölümünün ardından sona erdi.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.