Mehmetçikten Bosna Hersek'e sağlık yardımı

Mehmetçikten Bosna Hersek'e sağlık yardımı
Bosna Hersek Türk Temsil Heyeti Başkanlığı tarafından yenilenen Doğu Saraybosna Hastanesi Göğüs Hastalıkları Bölümü açıldı

SARAYBOSNA (AA) - Bosna Hersek Türk Temsil Heyeti Başkanlığı tarafından yenilenen Doğu Saraybosna Hastanesi Göğüs Hastalıkları Bölümü düzenlenen törenle açıldı.

Ülkedeki iki entiteden biri olan Bosna Sırp Cumhuriyeti'nde (RS) bulunan ve yaklaşık 10 yıldır bakımsız olan 30 hasta kapasiteli Göğüs Hastalıkları Bölümünü yenileme çalışmaları kapsamında binanın iç ve dış cephesi onarıldı.

Bosna Hersek Türk Temsil Heyeti Başkanı Kurmay Albay Abdullah Özkantar, burada yaptığı açıklamada, askeri görevlerinin yanı sıra bu tür toplumsal projelere de oldukça önem verdiklerini belirtti.

Bugünkü faaliyetin, iki kurum arasındaki dostluğun ve işbirliğinin başlangıcı olduğunu aktaran Özkantar, bu açılışın daha büyük projelerin gerçekleşmesine vesile olması temennisinde bulundu.

Doğu Saraybosna Hastanesi Göğüs Hastalıkları Bölümü Başkanı Dr. Olivera Macar da Türk Temsil Heyet Başkanlığı ile güzel bir işbirliği kurduklarını belirterek, hastaların artık daha iyi, temiz ve ferah odalarda tedavi edilebileceğini ifade etti.

Göğüs Hastalıkları Bölümünde bir süredir tedavi gören tüberküloz hastası Goran Bozic ise hastaneye ilk geldiğinde buradaki durumun çok kötü olduğunu belirterek, "Şu an odaların ne kadar temiz ve ne kadar ferah olduğunun farkındayız. Psikolojik açıdan da şu an burada kendimizi daha iyi hissediyoruz." dedi.

Açılışın ardından Kurmay Albay Özkantar, Göğüs Hastalıkları Bölümü Başkanı Macar'a plaket takdim ederken, bölümdeki doktorlar da sağlıklı hayatı temsilen Özkantar'a meyve sepeti hediye etti.


Mehmetçikten Bosna Hersek'e sağlık yardımı

Mehmetçikten Bosna Hersek'e sağlık yardımı

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.