Mehmetçik'ten hayat kurtaran uçuşlar

Mehmetçik'ten hayat kurtaran uçuşlar
Van Jandarma Filo Komutanlığında görev yapan helikopter pilotları, iç güvenlik harekatlarının yanı sıra özellikle kış aylarında vatandaşların yardımına koşarak yüzlerce hayat kurtarıyor- Van'ın yanı sıra Hakkari, Bitlis, Muş ve Ağrı'daki yaralıların olay

VAN (AA) - NECAT HASAR - Van Jandarma Filo Komutanlığında iç güvenlik operasyonlarında görev alan pilotlar, bir taraftan halkın huzuru için çaba gösterirken, diğer taraftan da acil durumda yardım bekleyen vatandaşların hayatını kurtarıyor.

Bölgede yıllardır terör olaylarına karşı vatandaşların can ve mal güvenliğini sağlamak için fedakarca görev yapan Mehmetçik, aynı zamanda zorlu doğa koşullarında yaralanan, hastalanan ve mahsur kalan vatandaşların hayatını kurtarmak için tüm imkanlarını seferber ediyor.

Van'ın yanı sıra bölgedeki Hakkari, Bitlis, Muş ve Ağrı'daki yaralıların olay yeri ve hastanelerden alınarak çevre illerdeki sağlık kuruluşlarına sevkini sağlayan Van Jandarma Filo Komutanlığı personeli, 2014-2015 yıllarında zorlu doğa ve hava koşullarına rağmen 36 vatandaşa arama kurtarma ve sıhhi tahliye hizmeti verdi.

AA muhabiri, Van Jandarma Filo Komutanlığının kahraman pilotlarıyla yürüttüğü günlük çalışmaları ve yardıma ihtiyaç duyan bölge halkına verdiği hizmetleri görüntüledi.

- "Vatandaşa hizmet büyük motivasyon sağlıyor"

Van Jandarma Filo Komutan Vekili Jandarma Pilot Yarbay Koray Ergin, AA muhabirine yaptığı açıklamada, iç güvenlik harekatlarının yanı sıra zorlu coğrafi koşullarda mahsur kalan, hastalanan vatandaşlar için arama kurtarma ve sıhhi tahliye görevlerini icra ettiklerini söyledi.

Vatandaşların mülki amirler vasıtasıyla kendilerine ulaşabileceklerini belirten Ergin, bu hizmeti kolaylıkla alabileceklerini dile getirdi.

Ergin, "Van Jandarma Filo Komutanlığı, emniyet ve asayiş hizmetlerinde havacılık hizmetlerinin sağlanması maksadıyla operasyon, personel ve malzeme nakli, komuta kontrol, konvoy himayesi ve sıhhi tahliye görevleri icra etmektedir. İç güvenlik harekatlarının yanında vatandaşlarımıza arama kurtarma konusunda da hizmet veriyoruz" diye konuştu.

Filo Komutanlığının Van ve bölgesiyle özdeşleştiğine dikkati çeken Ergin, Filo Komutanlığınca 2014-2015 yılında 70 saatlik uçuşla 36 vatandaşa sıhhi tahliye hizmeti verildiği bilgisini paylaştı.

- Armaları Van Gölü canavarı

Ergin, Van'ın miti (halk hikayesi, efsaneleşen kavram veya kişi) haline gelen Van Gölü canavarının resmini arma olarak kullandıklarını, bunun büyük ilgi gördüğünü dile getirdi.

Ergin, şöyle konuştu:

"Hasta kurtarma operasyonları, bizim için çok büyük motivasyon kaynağı. Hasta kurtarma operasyonlarında özellikle de doğum yapan kadınların çocuklarına pilotumuzun ya da teknisyenlerimizin isimlerini vermeleri, bizleri mutlu ve taltif ediyor. Bu gibi durumlarda motivasyon daha da artıyor. Bölgedeki iç güvenlik harekatı haricindeki kurtarma ve sıhhi tahliye görevleri çok özen gösterdiğimiz, halkımızın çok daha yanında olduğumuz görevler. 7 gün 24 saat kesintisiz hizmet vererek bu görevlere gönülden bağlı olarak koşturuyoruz."

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.