Meme kanserinin hızını yavaşlatmayı başardılar

Meme kanserinin hızını yavaşlatmayı başardılar
Washington Üniversitesi’nden bilim adamları, meme kanserinin dağılma hızını yavaşlatmaya yönelik aşının tesirli bulunduğunu belirtti.
Sonuçları “Clinical Cancer Research” mecmuasında piyasaya çıkan araştırmada, 1. aşamadaki deneylerde aşının taraf tesirlerinin orta düzeyde bulunduğu bildirildi.

 

Aşının, bağışıklık sistemindeki akyuvarların meme kanseriyle irtibatlı mammaglobin-A (MAM-A) proteinini barındıran hücreleri yok etmek için harekete geçmesini sağladığını belirten bilim adamları, sıhhatli meme dokusundaki görevi net bilinmese de bu proteinin düzeyinin meme kanserlerinin yüzde 40-80’inde yüksek bulunduğunu hatırlattı.

 

Bilim adamları, tümörün başka dokulara ve organlara yayılmış olduğu ve MAM-A proteinini barındıran 14 hastaya aşı yapıldığını, 8 hastada grip belirtileri, aşının yapıldığı yerde şişlik ya da ağrı benzeri hafifçe ve orta düzeyde taraf tesirlere rastlandığını açıkladı.

 

Aşının, kemoterapi sebebiyle bağışıklık sistemi zayıflasa da hastalarda bir sene süresince kanserin dağılmasını durdurduğu vurgulandı. Araştırmaya imza atanlardan William E. Gillanders, katılımcı sayısının azlığına karşın neticelerin ümit veren bulunduğunu ifade etti. Gillanders, hastaların bağışıklık sistemi zayıf olsa da aşının etkinliğinin saptandığını, bir sonraki mertebede etkinin daha iyi belirlenmesi emeliyle yeni tanı konulmuş olan hastalarda bunun deneneceğini belirtti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.