Meram Tıp'ta 14 Mart Tıp Bayramı Kutlandı

Meram Tıp'ta 14 Mart Tıp Bayramı Kutlandı
Necmettin Erbakan Üniversitesi (NEÜ) Meram Tıp Fakültesinde 14 Mart Tıp Bayramı kutlandı. Programda başarılı akademisyenler de ödüllendirildi.

Necmettin Erbakan Üniversitesi (NEÜ) Meram Tıp Fakültesinde 14 Mart Tıp Bayramı kutlandı. Programda başarılı akademisyenler de ödüllendirildi.Öğrencilerden oluşan tiyatro ekibinin gösterisiyle başlayan programın açılış konuşmasını gerçekleştiren Meram Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Celalettin Vatansev, Konyalılara ve bölge halkına önemli bir müjde verdi. Yeni hastane binasının yakında açılacağını belirten Vatansev: “900 yatak kapasitesi ile yaklaşık 100 bin metrekare kapalı alanda yakın zamanda hem sağlık hizmeti hem de sağlık eğitimi verebileceğimiz bir yuvamız daha olacak. O nedenle bunun ve heyecanı içerisindeyiz. Niye ? Daha iyi sağlık hizmeti vereceğiz. Artı burada daha iyi uzmanlar daha iyi öğrenciler yetiştirip yine memleketin sağlık ordusuna buradan neferler yetiştireceğiz diye heyecanlanıyoruz.”dedi.

Kendi Cihazlarımızı Üretmemiz Gerekiyor

Türkiye’nin son 10 yılda imrenilecek, başka ülkelere de örnek olacak türden bir sağlık hizmeti organizasyonu işine girdiğini söyleyen NEÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Tahir Yüksek sözlerini şöyle sürdürdü: “Şunu hiçbir zaman unutmayalım. Uluslararası endüstriyel bir hegemonyanın en iyi uygulayıcıları konumunda bir görüntü biz arz ediyoruz. Kullandığımız cihazların hepsi büyük ölçüde hem ekonomik olarak hem de dizayn olarak yapım olarak büyük çoğunluğu dışarıdan geliyor ve bu kısa sürede birkaç sene içerisinde yeni jenerasyonları çıkartarak elimizdeki eski cihazları terk edip yenilerini alıyoruz. Ve bunu alırken de dışarıya bağımlılığımız sürüyor. Biz bu cihazları iyi kullanıyoruz. Belki iyi hizmet içinde oluyoruz. İyi otelcilik hizmeti veriyoruz. Ama habire dışarıdaki bu kabil aletleri üretenlere pazar oluşturuyoruz Biz ne zaman kendi hastanelerimizde kendi laboratuvarlarımızda kendi ürettiğimiz cihazlarla hem teşhiste hem tedavide etkili bir vaziyette hizmet vermeye başlarsak işte o zaman örnek alınacak bir durum arz etmiş oluruz.”

Başarılı Akademisyenler Ödüllendirildi

Açılış konuşmalarının ardından Meram Tıp Fakültesindeki akademisyenlerin araştırma faaliyetlerinin desteklenmesi ve başarılı öğretim üyelerinin taltif edilmesi için 2017 bilimsel faaliyet raporlarına göre dereceye girenlere ödülleri verildi.

Akademik giysi töreninin ardından program sona erdi.

Kaynak:Pusula Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.