Meram'da fidanlar toprakla buluştu

Meram'da fidanlar toprakla buluştu
Meram Belediyesi, Orman Bölge Müdürlüğü ve Çevre Kuruluşları Dayanışma Derneği iş birliğiyle Dutlukırı Kültür Parkı’nda 2 bin adet dut ve sedir fidanı toprakla buluşturuldu

Meram Belediyesi, Orman Bölge Müdürlüğü ve Çevre Kuruluşları Dayanışma Derneği iş birliğiyle Dutlukırı Kültür Parkı’nda 2 bin adet dut ve sedir fidanı toprakla buluşturuldu. 
Dutlukırı Kültür Parkı’ndaki fidan dikim programına Meram Belediye Başkanı Fatma Toru, Orman Bölge Müdürü Bekir Karacabey, Çevre Kuruluşları Dayanışma Derneği (ÇEKÜD) Bölge Temsilcisi Mahmut Alan, Türkiye İzcilik Federasyonu Kamp Müdürü Hayri Solmaz, sivil toplum kuruluşları ve 500’ün üzerinde izci katıldı.

“MERAM DAHA DA GÜZELLEŞECEK”

Meram’ın her zaman yeşiliyle var olagelmiş ve ün salmış bir ilçe olduğuna dikkat çeken Meram Belediye Başkanı Fatma Toru, “Bu yeşil dokuyu daha da güçlendirmememiz gerekiyor. 2 hafta önce Loras Mahallesi’nde binlerce fidanı toprakla buluşturmuştuk, bugün de yine binlerce fidan dikmiş olacağız. 2015 yılı ocak ayı itibariyle ‘Yeni Bir Yuva Yeni Bir Fidan’ kampanyasıyla; iskan ruhsatı alımı için fidan dikme zorunluluğu getirdik. İnşallah güzel Meramımız, bu çalışmalar neticesinde daha da güzelleşmiş olacak. Daha yeşil bir Meram için el ele diyorum ve hepinizi ağaçlandırma çalışmalarımıza destek olmaya davet ediyorum” diye konuştu.

“HER ZAMAN DESTEK VERECEĞİZ”

Orman Bölge Müdürü Bekir Karacabey de, Meram Belediyesi’nin ağaçlandırma çalışmalarının takdire şayan olduğunu vurgulayarak, “Meram’ın daha yeşil olması için biz de kurum olarak Belediyemize her türlü desteği vermeye hazırız. Özellikle fidan desteği konusunda yardımlarımızın artarak süreceğini ifade etmek istiyorum. Bugün dut fidanlarını toprakla buluşturacağız. Dutun meyvesinin ve yaprağının insan sağlığına çok büyük faydaları var. Bu programın hayırlı olmasını diliyorum” şeklinde konuştu.

“ÖĞRENCİLER BİLİNÇLENDİRİLİYOR”

ÇEKÜD Temsilcisi Ali Doğan, “Minik Ellerden Büyük İşler, Tohumdan Fidana” adlı proje ile öğrencilerimize da dağıtılan tohumlar onların sevgi ve emeğiyle toprakla kucaklaşmaya hazır taze birer fidan oldu. Bu projeyi 5 yıldan beri ülke genelinde sürdürüyoruz. ‘Tohumdan Fidana’ projemiz bir bilinçlendirme projesidir” dedi.

“MİLLİ BİLİNÇ KAMPINA HAZIRLIK”

Türkiye İzcilik Federasyonu Kamp Müdürü Hayri Solmaz da, “Konya izcileri olarak Dutlukırı Kültür Parkı’nda 3 günlük bir kamp tertipledik. Bunun amacı, 21-26 Nisan tarihleri arasında Çanakkale’de yapılacak Milli Bilinç Kampı’na hazırlıktır. Bize kamp alanı açan Meram Belediye Başkanımıza çok teşekkür ediyorum. Bu kampımızda farklı okullarımızdan 570 izcimiz var. Konyalı izciler olarak fidan dikim programlarına katılmaktan onur duyuyoruz” ifadelerini kullandı.
Konuşmalardan sonra protokol üyeleri, tohumdan fidan yetiştiren öğrencilere hediye verdiler. Daha sonra 2 bin adet dut ve sedir fidanı toprakla buluşturuldu.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.