Meram'da kanser taraması hizmeti

Meram'da kanser taraması hizmeti
Meram Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü tarafından merkeze uzak mahallelerdeki hanımların kanser taraması için KETEM’e gitmelerine aracılık ediliyor. Ayrıca mobil araçla mahallelere gidilerek kadın ve çocuklara psikolojik destek hizmeti götürü

Meram Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü tarafından merkeze uzak mahallelerdeki hanımların kanser taraması için KETEM’e gitmelerine aracılık ediliyor. Ayrıca mobil araçla mahallelere gidilerek kadın ve çocuklara psikolojik destek hizmeti götürülüyor.

Fiziki belediyeciliğin yanı sıra sosyal belediyeciliğe de önem veren Meram Belediyesi, mobil araçla daha önce köy veya kasaba statüsünde bulunan, merkeze uzak mahallelerde yaşayan hanımlara yönelik çalışmalar gerçekleştiriyor. Mobil destek aracıyla mahallelerde anne ve çocuk sağlığına yönelik eğitimler gerçekleştirilirken, hanımlar Meram Eğitim ve Araştırma Hastanesi Kanser Erken Teşhis Tarama ve Eğitim Merkezi (KETEM)’ne getiriliyor. Kırsal mahallelerde ikamet eden vatandaşlara hizmet götürülen saha çalışmasında sağlıklı anneler ve sağlıklı nesiller sloganı ile çalışmalara yön verilerek kanser taraması olmayan kadının kalmaması hedefleniyor. Projenin başlamasından bu güne kadar Kızılören, Sağlık, Karadiğin ve Kaşınhanı mahallelerindeki bayanlar erken teşhis için kanser taramasından geçerek Meram Belediyesi tarafından ulaşım ve koordinasyon hizmeti sağlandı. 

Öte yandan aile içi iletişim konusunda eğitim seminerleri de düzenlenirken uzman ekipler gittikleri belde ve köylerde gün boyu mobil destek aracında psikolojik danışma hizmeti veriyorlar.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.