Meram’ın milli gururları Rio yolcusu

Meram’ın milli gururları Rio yolcusu
Brezilya’nın Rio kentinde düzenlenecek 2016 Paralimpik Oyunları için Türk Milli Takımı kafilesinde yer alan Meram Belediyesporlu halterciler Nazmiye Muslu Muratlı (41 kg) ile Sibel Çam’ın (55 kg) hedefi, altın madalya .

Brezilya'da 7-18 Eylül tarihlerinde düzenlenecek 2016 Rio Paralimpik Oyunları'na katılacak Türk Milli Takımı kafilesi, 2 Eylül'de Rio de Janeiro kentine gidecek. Türkiye oyunlarda, bedensel engellilerde 49, görme engellilerde 29 ve özel sporcularda 1 olmak üzere toplamda 79 sporcu ile mücadele verecek. Kafile, 2 Eylül Cuma günü İstanbul Atatürk Havalimanı'ndan saat 01.00'de Rio de Janeiro'ya hareket edecek.
2012 Londra Paralimpik Oyunları'nda Türkiye’ye tek altın madalyasını kazandıran Meram Belediyesporlu halterci Nazmiye Muslu Muratlı, hedefinin yine altın madalya kazanmak olduğunu belirterek, “Çok iyi bir hazırlık dönemi geçirdik. Rio’da da altın madalya kazanarak ay yıldızlı bayrağımızı göndere çektirtmek istiyorum. Milli Takım olarak da 2012’ye göre daha fazla madalya kazanmayı hedefliyoruz” dedi.
Meram Belediyesporlu bir diğer halterci Sibel Çam da, “Rio’da şehrimizi ve ülkemizi en iyi şekilde temsil etmek için elimden geleni yapacağım. Birlik ve beraberliğe her zamankinden daha fazla ihtiyaç duyduğumuz bir dönemde büyük başarılara imza atmak istiyoruz” ifadelerini kullandı.
Başkan toru başarılar diledi
Rio’da ülkemizi temsil edecek Milli Takım kafilesine başarılar dileyen Meram Belediye Başkanı Fatma Toru da, “Milli Takımımızda Meram Beledyespor’dan 2 engelli haltercimiz yer alıyor. Nazmiye Muslu Muratlı, bir önceki Paralimpik Oyunları’nda ülkemize tek altın madalyayı kazandırarak göğsümüzü kabartmıştı. Şimdi yine aynı başarıyı tekrarlayacağına yürekten inanıyorum. Diğer sporcumuz Sibel Çam’dan da derece bekliyoruz. Milli Takım’daki diğer oyuncalara da başarılar diliyorum” şeklinde konuştu.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.