Meram’ın “tek dönem” kaderi

Meram’ın “tek dönem” kaderi
AK Parti iktidarlarında Meram’ın kaderi değişmiyor. Meram’da Refik Tuzcuoğlu ve Serdar Kalaycı’dan sonra Fatma Toru da ikinci dönemi göremedi. AK Parti Meram’da seçimlere Mustafa Kavuş ile girecek

15 YILDA 3 BAŞKAN

Meram’ın kaderi yine değişmedi. AK Parti’nin iktidarda olduğu 2002’den buyana göreve gelen 3 başkan da Meram’a ikinci dönemi göremedi. 2004’te Refik Tuzcuoğlu ile Meram’ı Saadet Partisi’nden devralan AK Parti’de Tuzcuoğlu’nun 5 yıllık görev süresinin ardından göreve Serdar Kalaycı gelmişti. Kalaycı da 5 yılın sonunda koltuğu Fatma Toru’ya devretti.

İLK BAŞÖRTÜLÜ BAŞKAN

Türkiye’nin ilk başörtülü belediye başkanı olarak 30 Mart 2014’te Meram Belediye Başkanlığı görevine getirilen Fatma Toru’nun kaderi de selefleri gibi oldu. Kentsel dönüşüm hamleleri başta olmak üzere Meram’da iz bırakan çalışmalara imza atan Toru, yeniden aday gösterilmeyince başkanlıktaki uzatmaları oynamaya başladı.

YENİ ADAY: KAVUŞ

AK Parti, 31 Mart’ta yapılacak seçimlere MHP ittifakıyla birlikte “Mustafa Kavuş” ismini belirleyerek Meram’da gözünü rekor bir oya dikti. Çalışmalarına başlayan Kavuş da, “Biz çıraklığı da kalfalığı da büyüklerimizin takdirini kazanarak yaptık. Şimdi onların emanetine helal getirmeden dava sancağını daha ileriye taşımak arzusundayız” dedi.

MERAM İÇİN BİSMİLLAH

“Mucize laflar, boş hayaller yerine el ele vererek, herkesi kucaklayarak, hep birlikte Meram’ın ihyası, insanımızın kalkınması ve geleceğimiz için mücadele edeceğiz” diyen Kavuş, “Halkın iradesi mutlaka tecelli edecek ve 31 Mart akşamı kazanan Meram olacak. İnşallah o gün Meram için yeni bir Bismillah diyeceğiz” diye konuştu.

TORU'DAN KAVUŞ'A DESTEK

Meram'da yeniden aday gösterilmeyen Belediye Başkanı Fatma Toru'dan Başkan Adayı Mustafa Kavuş’a destek oldu. Sosyal medyadan değerlendirmelerde bulunan Başkan Toru, “Meram'da AK Parti Belediye Başkan Adayı olarak belirlenen Mustafa Kavuş Bey’i gönülden tebrik ediyorum. Bizler için kişiler değil davamız ve ülkemiz önemlidir. Davamıza, şehrimize hizmet eden her kim olursa, her zaman yanında olmaya devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum