Merkez Bankasından Faiz Kararı

Merkez Bankasından Faiz Kararı
Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası, gecelik marjinal fonlama oranını (faiz koridorunun üst bandı) yüzde 9'dan yüzde 8,75'e indirdi

 Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası, gecelik marjinal fonlama oranını (faiz koridorunun üst bandı) yüzde 9'dan yüzde 8,75'e indirdi.

Merkez Bankası bir hafta vadeli repo ihale faiz oranını yüzde 7,50'de, gecelik borçlanma faiz oranını (faiz koridorunun alt bandı) yüzde 7,25'te sabit tutarken, geç likidite penceresi borç verme faiz oranını yüzde 10,50'den yüzde 10,25'e indirdi.

-'Enflasyonda belirgin bir artış gözlenebilir'


Yakın dönemde yurt içi gelişmelere bağlı olarak piyasalarda dalgalanmalar yaşandığı belirtilerek, "Kurul, alınan likidite tedbirlerinin piyasalardaki oynaklığı sınırladığı değerlendirmesinde bulunmuştur." denildi.

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası, işlenmemiş gıda ve tütün fiyatlarındaki gelişmelere bağlı olarak kısa vadede enflasyonda belirgin bir artış gözlenebileceğini kaydederek, "Çekirdek enflasyonun ise kademeli düşüşünü sürdürmesi beklenmektedir. Bununla birlikte, enflasyon görünümüne dair gelişmeler likidite politikasındaki sıkı duruşun korunmasını gerektirmektedir." değerlendirmesinde bulundu.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.