Merkezin %95’i tamamlandı

Merkezin %95’i tamamlandı
Selçuklu Belediyesi tarafından ilçeye kazandırılacak olan Otizm ve Down Sendromu Yaşam Merkezi’nde sona yaklaşıldı.

Selçuklu Belediyesi tarafından ilçeye kazandırılacak olan Otizm ve Down Sendromu Yaşam Merkezi’nde sona yaklaşıldı. Yazır Mahallesi’nde yükselen ve otizm ve down sendromlular ile aileleri için umut olacak tesis % 95 tamamlandı.

Selçuklu Belediyesi tarafından Konya’ya kazandırılacak olan ve tamamlandığında otizm ve down sendromlu hasta ve ailelerinin yaşamını kolaylaştıracak yaşam merkezinin inşaatı hızla yükseliyor. Türkiye’nin önemli sosyal sorumluluk projeleri arasında gösterilen ve inşaat çalışmalarında sona yaklaşılan tesiste çalışmalar aralıksız devam ediyor. Alanında Türkiye’nin en kapsamlı tesisi olacak merkez, mimari özellikleriyle de dikkat çekiyor. Türkiye’de ilk kez kullanılacak özel imalat dış cephe kaplama işlemlerinin sürdüğü tesiste altyapı çalışmaları da aralıksız devam ediyor. Elektrik, kanalizasyon ve doğalgaz hatlarının çekildiği merkezde spor alanları ve çevre düzenleme işleri tamamlanıyor. Bina içi kapı, pencere ve boya işlemlerinin sürdüğü merkezde mobilya imalatları tamamlandı ve montaj aşamasına geldi. Ayrıca zemin için düşünülen antibakteriyel zemin kaplama malzemeleri de montaja hazır.

21 bin m² alan üzerinde yapımı devam eden Otizm ve Down Sendromu Yaşam Merkezi’nde at ahırı, tarım alanı, kümes hayvanları alanı gibi doğal ortamlar yer alacak. Engelli aileleri ve çocuklar bu merkezde bir araya gelerek sosyal bir dayanışma içinde olacak. Tesiste çocuklar için eğitim sınıfları, sosyal yaşam alanları, beceri sınıfları, yüzme havuzları, spor alanları, müzik alanları gibi çok amaçlı bölümler bulunuyor. 11 bin 500 m2 yeşil alanı bulunan merkezde engelli çocukların tabiatla iç içe olması amaçlanıyor. Engelli çocuklar kendileri gibi engelli yaşıtları ile birlikte olağı merkez çocukların rehabilitesinde önemli bir adım oluşturuyor.

Otizm ve Down Sendromu konusunda farklı kurumlarda uygulanan tüm eğitim, terapi ve aktiviteler birleştirilerek sunulacak. Bu haliyle Türkiye’de ilk olan merkez, otizmli çocuklar ve aileleri için sosyal yaşam alanı olacak. 3-15 yaş arasındaki otistik ve down sendromlu çocuklar, rehabilitasyon merkezi, terapi ve aktivitelerden faydalanırken 15 yaş üstü otistik ve down sendromlular ise aktivite hizmetlerinden faydalanabilecekler.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.