Mersin'de açık alanda çilek hasadı başladı

Mersin'de açık alanda çilek hasadı başladı
MERSİN (AA) - Türkiye'nin önemli çilek üretim merkezleri arasında yer alan Mersin'in Silifke ilçesinde çilek hasadına başlandı.Üreticilerin Atayurt Hali'ne...

MERSİN (AA) - Türkiye'nin önemli çilek üretim merkezleri arasında yer alan Mersin'in Silifke ilçesinde çilek hasadına başlandı.

Üreticilerin Atayurt Hali'ne getirdiği ve kalitesine göre kilogramı 3-4 liradan satılan çilek, Türkiye'nin dört bir yanına gönderiliyor.

Atayurt Hal Derneği Başkan Vekili İbrahim Kaynar, AA muhabirine, örtü altı hasadın ardından açık alanda da hasadın başladığını ve çileğin 3-4 liradan alıcı bulduğunu söyledi.

Bu yıl ilçe genelinde 22 bin dönüm alandan 88 bin ton çilek rekoltesi beklediklerini ifade eden Kaynar, fiyatların daha iyi olması ve iyi bir sezon geçirmek istediklerini belirtti. Kaynar, "Hasat edilen çilek şu anda iç piyasaya gönderiliyor. Önümüzdeki günlerde de ihracat başlayacak. Ürünlerimize baktığımız zaman çileğimizin bu yıl daha kaliteli olacağını düşünüyoruz. Çünkü son yıllardaki bilimsel çalışmalar sonuç vermeye başladı. Bu yıl geçen yıldan daha fazla rekolte beklerken, üretimimizin yüzde 40'a yakınını ihracatta değerlendirmeyi hedefliyoruz" dedi.

Silifke çileğinin aroması ve lezzetiyle herkesin beğenisini kazandığını anlatan Kaynar, şöyle konuştu:

"Bizim ürünlerimizin namı artık Türkiye sınırlarını aştı. Artık ihracat yaptığımız birçok ülkede Silifke çileğinin çok önemli bir marka değeri var. Bu yüzden marka değerimizin artık cebe katkı sağlayacağı bir dönem yaşıyoruz. Çilek üretimi ilçeye önemli bir katkı sağlıyor ve yaklaşık 3 bin aile çilek işiyle uğraşıyor. Çoğunluğu kadınlardan oluşan 10 bin kişi ise çilek tarımı sayesinde iş imkanı buluyor. Hasat döneminde Şanlıurfa, Adana, Gaziantep ve Kahramanmaraş'tan gelen işçilerle ülkelerindeki iç savaştan kaçıp ülkemize sığınan Suriyeler de istihdam ediliyor."

Üreticiler de açık alanda hasada başlamanın mutluluğunu yaşadıklarını, fiyatların istedikleri gibi gitmesini temenni ettiklerini bildirdiler.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.